Târg de Sfânta Maria, joi, la Muzeul Satului din Capitală

Un Târg de Sfânta Maria, organizat cu scopul de a reface atmosfera iarmarocurilor de altădată, va avea loc joi, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

708 afișări
Imaginea articolului Târg de Sfânta Maria, joi, la Muzeul Satului din Capitală

Târg de Sfânta Maria, joi, la Muzeul Satului din Capitală (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Aşadar, la marea sărbătoare de joi, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va oferi publicului un program atractiv, cu demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii, târg cu meşteri, gastronomie tradiţională specifică perioadei şi produse bio.

Între Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului - 15 august) şi Sfânta Marie Mică (Naşterea Maicii Domnului - 8 septembrie) încep lucrările agricole de toamnă şi este momentul în care se deschide sezonul de nunţi.

În unele zone ale ţării, în ziua Adormirii Maicii Domnului, femeile merg la biserică unde sfinţesc şi împart struguri, prune, flori, plante de leac şi merg la cimitir pentru a tămâia mormintele. Tot la sate se obişnuieşte ca în această zi să fie angajaţi pândarii în vii şi se oferă ofrandă din noua poamă.

Târgul va fi deschis de la ora 9.00 până la 19.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici