Tataia, revistă de "folclor românesc contemporan", a fost lansată

Revista Tataia, o publicaţie de "folclor românesc contemporan", a fost lansată joi, de Asociaţia Noi Facem Bine, fiind disponibilă în 200 de pagini, la preţul de 22 de lei, într-o apariţie trimestrială.

233 afișări
Imaginea articolului Tataia, revistă de "folclor românesc contemporan", a fost lansată

Tataia, revistă de "folclor românesc contemporan", a fost lansată joi

Tataia este editată de Asociaţia Noi Facem Bine, apare trimestrial într-un format grafic şi editorial creativ, pe 200 de pagini, într-un tiraj de 5.000 de exemplare pentru primul număr, la preţul de 22 de lei.

Tataia încearcă să aducă la zi percepţia oamenilor despre cultura contemporană românească. Funcţionează ca un agregator de proiecte non-comerciale din zone artistice precum film, muzică, arte plastice, multimedia, design, literatură şi artele spectacolului. Prezintă oamenii din spatele artelor şi analizează viaţa culturală ca fenomen social în mediul urban. Tataia este un nucleu care strânge în jurul său oameni, personalităţi, proiecte şi evenimente gândite să impulsioneze şi să dea culoare vieţii culturale româneşti.

"Spre deosebire de restul publicaţiilor, al căror scop imediat este exclusiv financiar, prin deschiderea către cultura contemporană Tataia are în primul rând în vedere generarea unui curent de opinie favorabil culturii româneşti atât în ţară, cât şi în exteriorul ei. În contextul în care majoritatea publicaţiilor tratează cultura românească sub formă de «agendă», Tataia vine să arate bogăţia şi diversitatea ei. Lipsa pe piaţa autohtonă a revistelor culturale complexe şi pline de viaţă face din Tataia un produs unic al prezentului", potrivit unui comunicat.

90% din conţinutul publicaţiei Tataia este despre români, fiind scris de oameni care trăiesc şi creează în spaţiul românesc. Cei peste 30 de contribuitori pro bono ai primului număr vin din medii de activitate şi zone de interes diverse, au viziuni, cunoştinţe şi păreri diferite care merită auzite, sunt oameni cu aspiraţii mari, oameni care au ceva de spus şi care pot face o diferenţă în arta şi cultura românească.

Asociaţia Noi facem Bine, un ONG care îşi propune să contribuie la schimbarea în bine a percepţiei oamenilor faţă de cultura şi identitatea naţională.

Cei trei membri fondatori - Ioana Cotulbea, Mihai Sibianu şi Mihai Păcurar - vin din medii artistice, au absolvit facultăţi de artă, sunt implicaţi în viaţa culturală românească şi interesaţi de promovarea artei contemporane şi de promovarea valorilor româneşti.

"Vom forma un nucleu din oameni care vor să contribuie activ la schimbarea aerului pe plan cultural în România. Am construit această platformă - Tataia - pentru a zâmbi oamenilor care doresc să se exprime într-o manieră creativă, optimistă şi curată. Mai mult decât atât Tataia este o platformă în jurul căreia vrem să dezvoltăm proiecte culturale. Am prefera să le construim în parteneriat cu alte instituţii, dar, dacă nu o să meargă aşa, o să le construim singuri. Una dintre cele mai importante ţinte interne ale asociaţiei noastre este să reuşim să găsim sisteme de autofinanţare, sisteme care să ne permită să nu stăm cu mâna întinsă plângând la statul român", spune Mihai Sibianu.

La primul număr al revistei au contribuit, printre alţii, Andrei Pungovschi, Andrei Rus, Camil Dumitrescu, Claudia Falutoiu, Cristian Neagoe, Cosmin Năsui, Dragoş Platon, Florin Piersic Jr., Jean-Lorin Sterian, Madalina Ghitescu, Mădălina Roşca, Mihai Dobre, Mircea Dinescu, Mircea Toma, Peca Ştefan, Roman Tolici, Vlad Ilicevici.

Tataia este distribuită prin Cărtureşti şi Diverta în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu, Iaşi, Suceava, Arad şi Constanţa. În curând va putea fi găsită şi în centre culturale, cafenele, pub-uri, concept stores şi magazine de design interior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici