Taxă de 15 lei pentru expertizarea bunurilor ce aparţin patrimoniului cultural mobil

Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) a impus o taxă de 15 lei pentru expertizarea oricărui bun din patrimoniul cultural mobil, potrivit unui Ordin al ministrului Culturii şi Cultelor, publicat marţi în Monitorul Oficial.

1 afișare
Imaginea articolului Taxă de 15 lei pentru expertizarea bunurilor ce aparţin patrimoniului cultural mobil

Taxă de 15 lei pentru expertizarea bunurilor ce aparţin patrimoniului cultural mobil

Potrivit Ordinului semnat de Adrian Iorgulescu, expertizarea bunurilor culturale mobile va fi făcută de Direcţiile judeţene pentru Cultură, respectiv Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti, instituţii aflate în subordinea MCC.

Taxa de evaluare a unui bun de patrimoniu cultural mobil, indiferent de domeniul din care face parte, este de 15 lei. Până în momentul de faţă, taxa era de 10 lei.

Potrivit reprentanţilor MCC, achitarea acesteia este necesară în primul rând pentru obţinerea unor certificate de expertiză pe baza cărora bunurile culturale mobile (opere de artă plastică, obiecte de cult, monumente de for public, descoperiri arheologice etc.) pot fi scoase din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici