Teatrul Bulandra şi Opera Naţională Bucureşti prezintă un spectacol în regia lui Alexandru Darie

Teatrul Bulandra va găzdui, în luna aprilie, opera "Călătoria lui Orfeu", pe muzică de Adrian Enescu, în regia lui Alexandru Darie, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Studioului Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" (SEOB), coproducători ai spectacolului.

9 afișări
Imaginea articolului Teatrul Bulandra şi Opera Naţională Bucureşti prezintă un spectacol în regia lui Alexandru Darie

Regizorul Alexandru Darie

"Călătoria lui Orfeu" este o parafrază muzicală, inspirată din opera "Orfeu şi Euridice", de C. W. Gluck. Acest spectacol, în regia lui Alexandru Darie, este realizat de către SEOB în colaborare cu Teatrul Bulandra. Premiera urmează să aibă loc la sala Grădina Icoanei, în a doua jumătate a lunii aprilie.

De asemenea, pe 18 martie, în foaierul Operei Naţionale Bucureşti (ONB), va avea loc premiera spectacolului de operă barocă "Dido şi Aeneas", de Henry Purcell, sub bagheta dirjorului Tiberiu Soare şi în regia artistică a Irinei Macovei. Opera a fost inspirată din cântul al VI-lea al "Eneidei" de Vergiliu, legendara poveste a reginei Didona din Cartagina şi Aeneas.

Potrivit reprezentanţilor ONB, cea de-a doua parte a stagiunii va cuprinde şi o serie de cursuri de măiestrie pentru tinerii interpreţii ai Operei, susţinute de tenorul Kaludi Kaludov şi sopranele Ileana Cotrubaş şi Virginia Zeani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici