Teatrul din Sibiu colaborează cu teatrele din Marburg şi Oberhausen

Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu a anunţat, miercuri, că a iniţiat, prin secţia germană, două colaborări internaţionale, cu teatrele din Marburg şi Oberhausen, care presupun un schimb direct de producţii între instituţiile teatrale, dar şi punerea în scenă a unor piese comune.

29 afișări
Imaginea articolului Teatrul din Sibiu colaborează cu teatrele din Marburg şi Oberhausen

Prima colaborare s-a concretizat odată cu prezenţa secţiei germane la Festivalul de Teatru al Landului Hessen, cu spectacolul "Am angajat un ucigaş profesionist", în regia lui Radu Alexandru Nica, la Marburg, la începutul acestei luni (Imagine: Pierre Borasci)

Potrivit Teatrului din Sibiu, este vorba despre un parteneriat cu Teatrul de Stat Hessian din Marburg, oraş înfrăţit cu Sibiul, şi o colaborare de trei ani cu Teatrul de Stat Oberhausen, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prima colaborare s-a concretizat odată cu prezenţa secţiei germane la Festivalul de Teatru al Landului Hessen, cu spectacolul "Am angajat un ucigaş profesionist", în regia lui Radu Alexandru Nica, la Marburg, la începutul acestei luni.

Potrivit sursei citate, initiaţiva s-a materializat nu doar printr-un schimb direct de producţii între cele două oraşe, dar şi printr-o viitoare prezenţă, la sfârşitul anului, a unui regizor de la Marburg la Sibiu, pentru a monta spectacolul "Frumoasa din Pădurea adormită", la secţia germană.

Cel de al doilea parteneriat este un proiect pe o perioadă de trei ani de zile, numit "Două ţări - un spectacol". Proiectul a fost câştigat de Teatrul de Stat Oberhausen şi de secţia germană a teatrului sibian în cadrul sesiunii de proiecte din acest an a Fundaţiei de Cultură a Federaţiei Germane şi prevede un schimb, pe perioada a trei stagiuni, între cele două teatre, începând din septembrie.

În prima stagiune va avea loc un schimb de regizori şi actori între cele două teatre partenere, în cea de a doua stagiune unul de spectacole de teatru, urmând ca în ultima fază să aibă loc un spectacol comun al celor două instituţii de cultură, care va fi prezentat atât la Sibiu, cât şi la Oberhausen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici