Teatrul Maghiar din Cluj participă la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa

Teatrul Maghiar din Cluj participă cu spectacolul "Vinerea lungă" de Visky András la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, care are loc între 23 octombrie - 31 decembrie la Torino.

2 afișări
Imaginea articolului Teatrul Maghiar din Cluj participă la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa

Teatrul Maghiar din Cluj participă la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, spectacolul "Vinerea lungă" va avea două reprezentaţii: sâmbătă, 17 noiembrie, la ora 20.45 şi duminică la ora 15.30, în sala Cavallerizza Reale din Torino.

"Conform declaraţiilor organizatorilor, în anul acesta va fi cea mai mare participare de până acum la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa (15 teatre din nouă ţări, cu 17 spectacole invitate şi 400 de oameni de teatru). Cea de-a 16-a ediţie va fi dedicată memoriei regizorului italian Giorgio Strehler, fost director la Piccolo Teatro din Milano, fondatorul Uniunii Teatrelor din Europa, decedat în urmă cu un deceniu", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, importanţa acestei ediţii este dată nu numai de participarea celor mai renumite companii din Europa, dar şi de tematica propusă: naşterea Europei şi teatrul antic.

Următoarea ediţie - 2008, care va fi organizată în România în parteneriat de către Teatrul Maghiar de Stat din Cluj şi Teatrul Bulandra din Bucureşti , va avea ca temă centrală Renaşterea, urmând ca peste doi ani, la Barcelona şi la Madrid, tema festivalului să reflecte problematica Europei unite prezentată în creaţia teatrală contemporană.

La festivalul din acest an, organizat în şase locaţii din Torino, vor putea fi vizionate, printre altele, creaţii aparţinând regizorilor Gábor Tompa, Lev Dodin, Roger Planchon, Georges Lauvaudant, Stéphane Braunschweig, Dimiter Gotscheff, Claudio Longhi, Gabriele Lavia, Ricardo Pais şi Luca Ronconi.

Teatrul Maghiar se află la a treia participare la acest festival, fiind prezent în ediţiile de la Porto (2004) şi Roma (2005) cu spectacolul "Cumnata lui Pantagruel", montat de regizorul Silviu Purcărete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici