Teatrul Naţional "Radu Stanca" pleacă în turneu la Liverpool

Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu va prezenta, în perioada 18-20 noiembrie, două dintre cele mai apreciate producţii - "Balul" şi "Aşteptându-l pe Godot" - în cadrul unui turneu la Liverpool, oraş desemnat în acest an Capitală Culturală a Europei, statut pe care, în 2007, l-a deţinut Sibiul.

37 afișări
Imaginea articolului Teatrul Naţional "Radu Stanca" pleacă în turneu la Liverpool

Spectacolul "Aşteptându-l pe Godot", în regia lui Silviu Purcărete (Imagine: Stefan Jammer)

Proiectul intitulat "Conexiuni româneşti" este spirijinit de Institutul Cultural Român din Londra şi coordonat de ProFusion International Creative Consultancy (organizator de evenimente cu sediul în Londra - n.r).

Potrivit reprezentanţilor teatrului sibian, evenimentele din cadrul proiectului de la Liverpool au ca scop "comunicarea profunzimii şi bogăţiei culturii române", cu accent pe două aspecte distincte ale producţiei de teatru locale.

Pe de-o parte, va fi prezentat spectacolul "Aşteptându-l pe Godot", care îi are în rolurile principale pe Constantin Chiriac şi Marian Râlea şi este pusă în scenă de Silviu Purcărete şi, pe de altă parte, "Balul", un spectacol despre istoria recentă a ţării, pus în scenă de tânărul regizor Radu Alexandru Nica, într-un stil fragmentar post-modern, o combinaţie de dans, muzică, umor şi tragedie.

"Contrastul dintre cele două spectacole dezvăluie vigoarea scenei teatrale româneşti, deja cunoscută în întreaga Europă, urmare a incursiunilor din perioada 1990. În Marea Britanie, acestea includ vizitele unor regizori ca Andrei Şerban, Silviu Purcărete, Mihai Măniuţiu şi Tompa Gabor, împreună cu o succesiune de tineri dramaturgi la Royal Court; stabilirea unei reţele teatrale prin intermediul unor colegi ca Richard Demarco CBE şi Sir Richard Eyre, dar şi programe conduse de UNITER şi sprijinite de British Council", precizează Teatrul Naţional "Radu Stanca".

Această acţiune este prima încercare de promovare a României şi a culturii sale în nord-vestul Angliei sau chiar oriunde în Marea Britanie în afara Londrei.

Proiectul "Conexiuni româneşti" este finanţat prin Promocult, programul Guvernului României de promovare a culturii române în Uniunea Europeană, cu sprijinul Ambasadei României în Marea Britanie, al Institutului Cultural Român din Londra şi al Ministerului Român al Afacerilor Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici