Teatrul Naţional Timişoara are pentru prima dată propria sală de repetiţii şi spectacole

Actorii Teatrulului Naţional Timişoara au, pentru prima dată în istoria instituţiei, propria sală de repetiţii şi spectacole pe care nu mai sunt nevoiţi să o împartă cu Opera Naţională Română Timişoara.

165 afișări
Imaginea articolului Teatrul Naţional Timişoara are pentru prima dată propria sală de repetiţii şi spectacole

Teatrul Naţional Timişoara are pentru prima dată propria sală de repetiţii şi spectacole

"Am primit de la Primăria Timişoara, în concesiune, pe 49 de ani, Sala de Sport 2, pe care o vom folosi la repetiţii şi chiar la spectacole. E un moment istoric şi foarte important, pentru prima dată, de la înfiinţarea acestui teatru, avem o sală doar a noastră, pe care nu mai trebuie să o împărţim cu Opera din Timişoara, aşa cum se întâmpla până acum, când toţi lucram în acelaşi spaţiu”, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, directoarea Teatrului Naţional Timişoara, Ada Hausvater.

Activitatea Teatrului din Timişoara, dar şi a Operei aveau de suferit pentru că sălile din clădirea în care funcţionează cele două instituţii de cultură sunt comune.

Repetiţiile erau dificile pentru că zilnic erau montate şi demontate decoruri, lumini, în funcţie de cine era programat în ziua respectivă în sală.

Directoarea Teatrului a spus că pentru a putea fi folosită noua locaţie sunt necesare investiţii şi reamenajarea spaţiului.

"Acea sală se va reface complet, nu o putem folosi aşa cum e, vom gândi o reamenajare care să ne fie utilă atât pentru repetiţii dar şi pentru spectacole dedicate unui număr mai mic de spectatori. Important e că avem această sală şi în sfârşit vom avea alte condiţii de lucru”, a spus Ada Hausvater.

Sala 2 este o fostă sală de sport, care se află într-unul din parcurile centrale, foarte aproape de clădirea Operei din Timişoara. Spaţiul era folosit foarte rar şi este în stare avansată de degradare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici