Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte rămâne fără buget

Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte revine la statutul de teatru municipal, după ce Consiliul Local a decis, în vară, să transforme instituţia de spectacole într-o Direcţie de cultură a Primăriei, hotărâre contestată de artiştii români.

158 afișări
Imaginea articolului Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte rămâne fără buget

Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte rămâne fără buget

Deşi Teatrul din Târgovişte revine la statutul său iniţial, instituţia este, în continuare, fără buget.

La ultima şedinţă a Consiliului Local Târgovişte, edilii au hotărât anularea actului prin care Teatrul "Tony Bulandra", Teatrul "Mihai Popescu" şi Casa de Cultură erau comasate într-o singură Direcţie a Culturii din Primărie.

Potrivit reprezentanţilor teatrului, deşi instituţia îşi păstrează statutul, aceasta nu are bugetul necesar, deoarece Primăria Târgovişte refuză să i-l acorde.

"Bugetul aprobat pentru anul 2008 nu a fost încă cheltuit în totalitate, dar domnul primar Gabriel Boriga refuză să semneze ordinele de plată către teatru. O mare parte din sumă, care ar trebui să ne parvină de la Primărie, până la sfârşitul anului calendaristic, ar trebui să acopere datoriile pe care «Tony Bulandra» le are la companii şi firme de achiziţii cu care am colaborat pentru Festivalul Babel, din iunie", se arată într-un comunicat.

Potrivit aceluiaşi comunicat, Institutul Goethe, prin intermediul căruia compania de teatru berlineză Volksbuhne a ajuns la Târgovişte, a anunţat oficial că acţionează Teatrul "Tony Bulandra" în instanţă pentru neplata datoriei.

La ultima întâlnire, la care au participat reprezentanţii teatrului, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, primarul oraşului Târgovişte, Gabriel Boriga, şi viceprimarii, s-a promis achitarea datoriei către Institutul Goethe pentru evitarea unui proces, dar promisiunea nu a fost onorată.

"Pe 20 decembrie se termină mandatul doamnei directoare a Institutului Goethe din Bucureşti, Sabine Hentzsch şi, până atunci, dumneaei trebuie să predea situaţia Institutului", a declarat reprezentanta Teatrului din Târgovişte, Marta Bănescu, pentru MEDIAFAX.

În cazul în care Institutul Goethe va da în judecată Teatrul "Tony Bulandra", instituţia de spectacole va chema, la rândul ei, în instanţă Primăria oraşului, a mai menţionat Bănescu.

Teatrul "Tony Bulandra" îi este dator şi companiei franceze Les Gorgnons Freres, precum şi teatrelor Masca, "Toma Caragiu" din Ploieşti, Teatrul Luni de la Green Hours, participante la festivalul Babel 2008.

Pe lângă sumele destinate companiilor de teatru, "Tony Bulandra" are datorii la cele două hoteluri care au asigurat cazarea în timpul festivalului.

Echipa spectacolului "Odihna", care participă la Festivalul Naţional de Teatru (1 - 10 noiembrie) nu a fost încă plătită.

Este vorba atât de actori, cât şi de regizorul Mihai Măniuţiu, coregrafa Vava Ştefănescu şi scenografii Tudor Lucanu şi Adrian Damian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici