Televiziunea generalistă de informaţii TV City, care va emite în Bucureşti, a fost licenţiată de CNA

CNA a acordat, marţi, o licenţă audiovizuală societăţii Digital Infochannel SRL pentru postul TV City care va emite în următoarele luni în Bucureşti şi va difuza informaţii utilitare şi despre evenimentele culturale, dar şi reportaje şi interviuri de interes pentru bucureşteni.

6038 afișări
Imaginea articolului Televiziunea generalistă de informaţii TV City, care va emite în Bucureşti, a fost licenţiată de CNA

Televiziunea generalistă de informaţii TV City, care va emite în Bucureşti, a fost licenţiată de CNA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea S.C. Digital Infochannel SRL de acordare a unei licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii pentru televiziunea TV City.

Marţi, CNA a decis să licenţieze TV City, după ce în 27 iulie Consiliul a amânat acordarea unei licenţe audiovizuale acestui post TV. Atunci, membrii CNA i-au solicitat lui Adrian Cojocaru, unul dintre acţionarii televiziunii prezenţi la şedinţa CNA, să se prezinte într-o şedinţă ulterioară a Consiliului cu o parte din echipa redacţională care va lucra la TV City pentru explicarea programului postului TV. Acţionarii Digital Infochannel SRL sunt Adrian Cojocaru (70%) şi Diana Cojocaru (30%).

Astfel, reprezentanţii postului - Adrian Cojocaru, director general, Dollores Benezic, redactor-şef adjunct, şi Diana Gherghiţă, redactor-şef adjunct - au fost prezenţi la şedinţa CNA de marţi.

Pe TV City vor fi prezentate simultan, prin partajarea ecranului, reportaje şi interviuri de interes pentru bucureşteni - partea de video - şi informaţii utile din cadrul administraţiei locale şi din sfera culturală - în două părţi din ecran în format videotext. Zilnic va fi prezentat un slot de patru ore care se va repeta. Într-o oră de emisie vor fi incluse şase reportaje de câte opt minute şi şase sloturi de publicitate de câte două minute. Astfel, vor fi difuzate zilnic 24 de reportaje. Grila postului va cuprinde programe de informare (40%), culturale (15%), educative (15%), divertisment (10%) şi publicitate (20%).

Întrebat cum va susţine financiar acest proiect, Adrian Cojocaru a spus că atragerea publicităţii nu va fi o problemă deoarece va oferi spaţiu de publicitate în format video la preţuri sub rate card-urile principalelor posturi de radio din Bucureşti.

Pe lângă conducerea postului, echipa redacţională a TV City este formată în prezent din trei persoane şi urmează să fie mărită la 12 persoane.

Potrivit lui Adrian Cojocaru, TV City se va lansa în următoarele luni, în prezent conducerea postului purtând discuţii cu operatorii de cablu şi DTH, printre care şi RCS&RDS, UPC şi Romtelecom, pentru distribuirea televiziunii.

Tot marţi, S.C. Visual Happy Media SRL din Mioveni a primit o licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii pentru postul generalist Absolut TV. Acţionarii S.C. Visual Happy Media SRL sunt Cristian Pană (50%) şi Aurelian Mătău (50%).

Prezent în şedinţa CNA, Cristian Pană a spus că postul Absolut TV va începe să emită în maxim o lună, la nivel regional, în Piteşti, Curtea de Argeş şi Mioveni. Televiziunea va fi accesibilă abonaţilor RCS&RDS şi va difuza programe timp de zece ore zilnic, în restul timpului difuzând videotext. Cristian Pană a precizat că postul are în prezent zece angajaţi şi că doreşte să mai angajeze alte patru persoane.

De asemenea, CNA a acordat marţi o licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii societăţii Helyos Media SRL din Galaţi pentru Etv, un post generalist care va emite în Galaţi şi Brăila timp de 16 ore pe zi.

Reprezentanţii postului, prezenţi la şedinţa CNA - Cătălin Negoiţă, administratorul firmei Helyos Media, Gabriel Chifu, director de programe, Marian Paraschiv, şeful de producţie, şi Ramona Hilohe, redactor-şef - au precizat că au lucrat anterior la postul Express TV din Galaţi. La Etv (prescurtare pentru "Este televiziune", după cum au precizat reprezentanţii postului) lucrează circa 10 angajaţi şi 15 colaboratori. Televiziunea Etv va începe să emită programe în următoarea perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici