Televiziunea lui Lazarus, Zeus TV, s-a lansat

Televiziunea Zeus TV a început să emită în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01.00, fiind disponibilă în momentul de faţă unui număr de circa 400.000 de abonaţi ai UPC Digital şi ai unor operatori de cablu mai mici din ţară, după cum a declarat pentru MEDIAFAX Luis Lazarus, proprietarul postului.

4028 afișări
Imaginea articolului Televiziunea lui Lazarus, Zeus TV, s-a lansat

Televiziunea lui Lazarus, Zeus TV, s-a lansat (Imagine: Shutterstock)

Luis Lazarus a notificat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că televiziunea lui, Zeus TV, a început să emită pe UPC, potrivit unui anunţ făcut în şedinţa de joi a CNA de către Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului.

În mod concret, televiziunea Zeus TV a început să emită în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01.00, pe UPC Digital, după cum a declarat pentru MEDIAFAX Luis Lazarus, acţionarul majoritar al televiziunii, prin intermediul societăţii Lazarus Media SRL.

"Ne-am lansat pe UPC Digital şi am semnat şi contractul cu firma ESS care administrează fragmente pe satelitul Thor", a spus Lazarus, precizând că, în momentul de faţă, postul Zeus TV este disponibil şi în grilele altor operatori mai mici din ţară. Potrivit lui Lazarus, Zeus TV ar urma să fie preluat şi de Dolce, platforma de satelit a Romtelecom, dar şi de alte companii de cablu din ţară.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în grila de programe a Zeus TV se vor regăsi 44 de programe, emisiunea centrală fiind "Luis Lazarus Live", difuzată între orele 20.00 - 00.30, "în cadrul căreia vor fi dezbătute cele mai incitante subiecte ale momentului".

Grila de programe va include şi emisiuni precum "Consecinţele trădării", moderată de fosta soţie a lui Luis Lazarus, Antoanela, "Monden Events", difuzată de luni până vineri, începând cu ora 19.00, "Spartanii" - despre viaţa şi cariera luptătorilor profesionişti, "Universul Sănătăţii", "Lux Design", "Eco TV", dar şi "Revista presei", care va fi difuzată de la ora 00.30 şi va avea patru prezentatoare, printre care şi Sânziana Buruiană.

"După ce a intrat pe UPC Digital, în maximum 48 de ore, Zeus TV va urca pe satelit, fiind deja semnat contractul cu firma ESS care administrează fragmente pe satelitul Thor", se mai spune în comunicat, potrivit căruia coincidenţa intrării pe satelitul Thor ar fi că Zeus TV va putea fi recepţionat, printr-o rescanare, şi de posesorii de antene Digi de la RCS&RDS.

Totodată, potrivit comunicatului, negocierile companiei Lazarus Media cu RCS&RDS "au fost blocate după ce Ioan Bendei (administratorul RCS&RDS, n.r.) a refuzat nemotivat şi, având soluţia tehnică, să preia Zeus TV". "Apreciind faptul că poziţia oficială a RCS este una de monopol", managerul Zeus TV, Luis Lazarus, a depus o sesizare la Consiliul Concurenţei privind această situaţie, se mai spune în comunicat.

În acest context, Luis Lazarus a mai spus că a avut încă de anul trecut probleme cu RCS&RDS, care nu a retransmis Canal Teleshop (redenumit ulterior Zeus TV, cu aprobarea CNA, n.r.), deşi televiziunea se număra printre cele obligatorii la retransmisie, conform principiului must carry reglementat de articolul 82 din Legea audiovizualului.

Reprezentanţii RCS&RDS nu au putut fi contactaţi până la momentul difuzării acestei ştiri.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în 1 februarie 2011, solicitarea lui Luis Lazarus de a lansa televiziunea generalistă Zeus TV.

Luis Lazarus şi-a prezentat pentru prima dată intenţiile de a lansa televiziunea generalistă Zeus TV în data de 4 noiembrie 2010, în şedinţa CNA. Atunci, Lazarus a spus că este pe punctul de a finaliza procesul de achiziţie a postului Canal Teleshop, care va fi operat sub denumirea Zeus TV, prin societatea Lazarus Media, la care este acţionar majoritar (90%). La societatea Lazarus Media este acţionar şi Marinca Rolea (10%), bunica lui Luis Lazarus.

El a precizat atunci că preia Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, care îi are ca acţionari pe: Toma Constantin (60%) - asociat principal, Gelu Alin Ion - 15%, Choi Seong Koog (Coreea de Sud) - 15% şi Schollenbarger Kenneth Todd (SUA) - 10%, potrivit site-ului CNA.

Luis Lazarus nu a precizat atunci cu ce sumă a preluat Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, însă a spus că vrea să investească "nelimitat" în transformarea acestei televiziuni în Zeus TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici