Textierul şi realizatorul TVR Ovidiu Dumitru a murit

Ovidiu Dumitru, textier, scenarist şi realizator în TVR, a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 77 de ani, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă, au declarat pentru MEDIAFAX apropiaţi ai acestuia.

1383 afișări

Ovidiu Dumitru a decedat în urma unui accident vascular. El va fi înmormântat sâmbătă, la un cimitir din cartierul Berceni din Bucureşti.

Ovidiu Dumitru a fost unul dintre cei mai vechi colaboratori ai Televiziunii Române, fiind realizator al mai multor emisiuni, printre care şi "Televiziunea, dragostea mea", despre care a spus că este "o adevărată declaraţie de dragoste" faţă de unica televiziune a vieţii lui: Televiziunea Română.

La TVR a lucrat ca redactor, scenarist, textier, regizor, alături de Tudor Vornicu, Alexandru Bocăneţ, Doina Levinza, la sute de producţii - acele emisiuni care au încântat telespectatorii români, din 1972, anul transferării lui Ovidiu Dumitru din radio în televiziune.

Profesionist al "varietăţilor", Ovidiu Dumitru a semnat o serie de spectacole de revistă şi operetă pe scenele teatrelor bucureştene şi a fost adesea premiat pentru sensibilitatea textelor unor melodii de muzică uşoară, devenite în timp şlagăre, printre care "Copacul", "Oameni", "Să nu uităm să iubim trandafirii" şi "O portocală".

În anul 2005, Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) i-a decernat premiul pentru profesionalism în întreaga activitate de televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici