- Home
- Cultură-Media
- LOS ANGELES, (05.03.2014, 10:29)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
The New York Times a dat erată la un articol despre cartea "12 Years a Slave", scris acum 161 de ani
Ziarul The New York Times a publicat, marţi, o erată la un articol scris cu 161 de ani în urmă, despre Solomon Northup, a cărui carte de memorii, "12 Years a Slave", apărută în 1853, a inspirat filmul omonim, distins cu Oscarul pentru cel mai bun film, la gala de duminică, potrivit Reuters.
1393 afișări

The New York Times a dat erată la un articol despre cartea "12 Years a Slave", scris acum 161 de ani (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
Articolul "The Kidnapping Case", apărut în ediţia publicaţiei The New York Times din 20 ianuarie 1853, relatează povestea lui Solomon Northup, un bărbat de culoare eliberat în nordul Statelor Unite ale Americii, care a fost răpit în 1841, în Washington, şi vândut ca sclav în Louisiana.
În articolul respectiv, numele lui Northup a fost scris greşit, autorul numindu-l "Solomon Northrop", în timp ce în titlu, numele acestuia a apărut ca "Northrup", conform eratei publicate după ceremonia premiilor Oscar de duminică, unde filmul "12 ani de sclavie", de Steve McQueen, a primit premiul pentru cel mai bun film.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Experții în război: Ucraina are 3 opțiuni dacă Putin nu renunță. Discuțiile de pace nu se numără printre ele
-
Turnul Eiffel a fost închis din cauza grevei
-
Putin vrea război cu NATO? Analiza conflictului din Ucraina
-
Este Xi Jinping un mediator al păcii dintre Rusia şi Ucraina sau va escalada conflictul la scară globală?
Greşelile de tipar din articolul scris cu 161 de ani în urmă au fost semnalate pe platforma Twitter de scriitoarea Rebecca Skloot, autoarea bestsellerului "The Immortal Life of Henrietta Lacks", apărut în 2010.
Deşi a publicat erata, The New York Times a menţionat că articolul despre Solomon Northup scris în 1853 a fost considerat la vremea respectivă "cea mai completă şi autentică dare de seamă apărută până acum".
Publicaţia newyorkeză, supranumită în Statele Unite "ziarul de informaţii", este cunoscută pentru sistemul de corectură minuţios.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe