The New York Times, mai scump cu cu 33%

Cotidianul american New York Times, confruntat cu grave probleme financiare, a anunţat, marţi, majorarea preţului ediţiei sale print cu 33%, la doi dolari pe copie, începând cu 1 iunie.

15 afișări
Imaginea articolului The New York Times, mai scump cu cu 33%

The New York Times, mai scump cu cu 33% (Imagine: Mediafax Foto)

Până la decizia de creştere a preţului, un exemplar din New York Times costa 1,5 dolari.

În plus, ediţia duminicală a ziarului se va vinde şi ea mai scump, cu cinci dolari în loc de patru la New York şi cu şase dolari în restul teritoriului american.

"Ne pare rău că a trebuit să majorăm preţul (...) însă aceasta este una dintre metodele pe care le-am identificat pentru a le putea garanta cititorilor noştri menţinerea calităţilor fundamentale care definesc New York Times şi pe care le îndrăgesc", se arată într-un comunicat emis de responsabilii ziarului.

Ca şi restul presei americane, New York Times se luptă cu dificultăţi determinate de scăderea veniturilor din publicitate, erodarea distribuţiei şi migrarea cititorilor săi către internet.

Grupul de presă New York Times Co a anunţat, la finele lui aprilie, că a înregistrat, în primul trimestru al anului, pierderi în valoare de 74,5 milioane de dolari ca urmare a unei scăderi de circa 30% a veniturilor din publicitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici