"The Sound of America" - concert Aura Urziceanu şi A.G. Weinberger

Aura Urziceanu şi A.G. Weinberger vor susţine, pe 18 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, un concert intitulat "The Sound of America", care va prezenta un program integral american - de la jazz, la blues şi evergreen-uri, toate în variantele orchestrale originale.

2 afișări
Imaginea articolului "The Sound of America" - concert Aura Urziceanu şi A.G. Weinberger

"The Sound of America" - concert Aura Urziceanu şi A.G. Weinberger

Potrivit organizatorilor, Elite Art Entertainment, acest  "concert-eveniment" se adresează publicului de toate vârstele. Cei doi artişti vor fi acompaniaţi de către Big Band Orchestra, condusă de Ionel Tudor.

Biletele la concert au preţurile stabilite de 70, 50 şi 35 de lei. Acestea pot fi cumpărate de la casa de bilete a Sălii Palatului, magazinul Muzica, reţeaua librăriilor Diverta şi online de pe bilete.ro, blt.ro, biletedelatati.ro şi myticket.ro.

Aura Urziceanu este una dintre cele mai cunoscute cântăreţe din România. De asemenea, ea şi-a construit şi o carieră internaţională în muzică. Aura a cântat alături de Ella Fitzgerald, Quincy Jones, Mel Lewis, Sarah Vaughn şi a participat la competiţii prestigioase ca Newport Jazz Festival, Village Vanguard or Carnegie Hall. De asemenea, ea a reprezentat România la Festivalul Internaţional de la Knokke din Belgia, unde a câştigat Cupa Europeană împreună cu echipa română. De asemenea, i-a mai fost acordat şi Premiul Presei pentru cea mai bună interpretă a festivalului, primind nota maximă din partea tuturor membrilor juriului, eveniment fără precedent în 13 ani.

A.G.Weinberger este un nume fără de care nu se poate vorbi despre blues în România. Muzician cu o reputaţie internaţională, el a întreprins în anii '90 turnee în Germania, Elveţia, Israel, Turcia şi Ungaria, iar în 1992 a deschis concertul lui  Al DiMeola  de la Budapesta.

În mai 2000, pleacă în "exil cultural" în Statele Unite, şi, timp de patru ani, A.G. munceşte cu tenacitate, astfel încât reuşeşte să demonstreze că şi un chitarist din România poate reuşi acolo unde a reuşit celebrul B. B. King. La început a cântat în cluburile din Chicago, apoi a concertat în unele dintre cele mai celebre cluburi din New York, precum Decade, Bitter End, Red Lion etc. Din noiembrie 2004 şi până în martie 2005, el şi-a înregistrat piesele pentru noul album în studiouri din Nashville, Seattle şi Boston. Noul material discografic a fost lansat pe piaţa americană, australiană şi japoneză. Succesul acestui nou album i-au adus nominalizarea la premiile Grammy 2007  - secţiunea Blues.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici