"The Wrestler", de Darren Aronofsky, nominalizat la Premiile Gotham (Video)

Filmul "The Wrestler", de Darren Aronofsky, recompensat cu Leul de Aur la Veneţia, se numără printre producţiile nominalizate la cea de-a 18-a ediţie a Gotham Independent Film Awards, unele dintre cele mai prestigioase distincţii acordate de cinematografia americană independentă.

19 afișări
Imaginea articolului "The Wrestler", de Darren Aronofsky, nominalizat la Premiile Gotham (Video)

"The Wrestler", de Darren Aronofsky, nominalizat la Premiile Gotham

"The Wrestler" este povestea unui luptător de wrestling profesionist, Randy "The Ram" Robinson, care încearcă să-şi croiască drum printr-un circuit de lupte independent, pentru a ajunge să obţină un ultim meci cu fostul său rival. Rolul principal este interpretat de Mickey Rourke, iar în film mai apar Evan Rachel Wood şi Marisa Tomei.

Producţia, care a primit Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia, anul acesta, concurează la categoria "cel mai bun film" cu "Frozen River", de Courtney Hunt, "Synecdoche, New York", de Charlie Kaufman, "The Visitor", de Tom McCarthy, şi "Ballast", de Lance Hammer.

Filmul "Ballast" a fost preferatul acestei ediţii, obţinând patru nominalizări: "cel mai bun regizor debutant", "cel mai bun actor debutant", "cel mai bun film" şi "cel mai bun colectiv de actori". Drama prezintă povestea unei familii din Mississippi zdruncinată de o sinucidere.

"Frozen River", "Synecdoche, New York" şi "The Visitor" au obţinut câte o nominalizare la categoria "cel mai bun colectiv de actori", alături de "Rachel Getting Married", de Jonathan Demme, şi "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen. Aceste cinci producţii, alături de "Afterschool", a lui Antonio Campos, au obţinut câte două nominalizări la premiile Gotham.

La categoria "cel mai bun documentar" au fost nominalizate producţiile "Chris & Don: A Love Story", de Guido Santi şi Tina Mascara, "Encounters at the End of the World", de Werner Herzog, "Man on Wire", de James Marsh, "Roman Polanski: Wanted and Desired", de Maria Zenovich, şi "Trouble the Water", de Tia Lessin şi Carl Deal.

Anul acesta, evenimentul şi-a schimbat numele, din Gotham Awards în Gotham Independent Film Awards.

Totodată, prin evitarea selectării unor filme provenite de la mari distribuitori, comitetul care se ocupă de nominalizări a evitat şi controverse precum cea care a apărut în urmă cu doi ani, când câteva superproducţii, precum "Cârtiţa" lui Martin Scorsese, au concurat împotriva unor filme independente cu buget redus.

Actriţa spaniolă Penelope Cruz, nominalizată la premiile Oscar, va primi premiul Tribute pentru întreaga carieră.

Premiile Gotham sunt decernate anual de Independent Feature Project, o organizaţie nonprofit fondată în 1979, care sprijină realizatorii de film independenţi. Premiile pot oferi fanilor indicaţii despre cele mai bune filme independente care s-ar putea afirma în sezonul de premii de la Hollywood, care s-a deschis săptămâna aceasta.

Gala de anul acesta a Gotham Independent Film Awards va avea loc pe 2 decembrie, la New York.

"Ballast", de Lance Hammer

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici