Thomson Reuters va lansa un serviciu de videoclipuri la cerere

Thomson Reuters a anunţat, marţi, lansarea unui serviciu online de conţinuturi video la cerere, destinat clienţilor fluxului financiar, cu o arhivă de mii de videoclipuri, informează New York Times.

18 afișări
Imaginea articolului Thomson Reuters va lansa un serviciu de videoclipuri la cerere

Thomson Reuters va lansa un serviciu de videoclipuri la cerere

Noul serviciu va fi introdus pe piaţă în următoarele câteva luni, cel mai probabil în iunie, şi diferă de celelalte platforme de videoclipuri pe teme financiare. Fiecare conţinut video va fi disponibil doar la cerere, nefiind accesibil pentru publicul larg.

"Am creat ceva cu totul nou. Acest nou produs este destinat celor 550.000 de oameni de afaceri care au abonament la fluxurile Thomson Reuters", a declarat Devin Wenig, CEO al diviziei de marketing a Thomson Reuters.

Obiectivul oficialilor Thomson Reuters nu este de a intra în competiţie cu alte platforme video asemănătoare, precum CNBC sau Bloomberg Television, ci de a crea o nouă nişă şi a face ca serviciile financiare ale companiei să devină mai atractive.

Noul serviciu Thomson Reuters va include o aplicaţie specială care le va permite utilizatorilor să acceseze rapid anumite videoclipuri, indiferent că acestea sunt produse în studio sau sunt înregistrări de la conferinţe de presă sau audieri publice. Utilizatorii vor avea, de asemenea, acces la transcrierea textuală a conţinuturilor video. Apăsând pe un anumit pasaj din text, videoclipul este derulat până la secţiunea care cuprinde acel pasaj.

Utilizatorii pot căuta în arhiva serviciului video, după cuvinte cheie, precum numele unei persoane, denumirea unei companii sau numele industriei la care trebuie să facă referire materialele.

Wenig a mai specificat că cele mai importante atribute ale noului serviciu, pe care s-a pus accent în realizarea sa, au fost rapiditatea - pentru găsirea unui videoclip - şi calitatea imaginii. El este de părere că, după ce criza financiară va lua sfârşit, companiile de pe Wall Street vor fi mai puţine, iar oamenii care lucrează în ele vor fi mai tineri, interesaţi de tehnologia de ultimă generaţie, care au nevoie de informaţii la fiecare secundă, acestea putând fi accesate instant.

Compania a amenajat mai multe studiouri de filmări la birourile ei din New York, Londra şi Hong Kong şi îşi pregăteşte redactorii de ştiri în vederea producerii de scurte videoclipuri despre subiectele pe care le tratează în materialele lor.

Oficialii Thomson Reuters au mai specificat că doresc să solicite clienţilor lor, printre care se numără băncile, companiile de cercetare şi fondurile de investiţii, să furnizeze materiale video în care reprezentanţii lor să discute pe marginea celor mai noi subiecte din domeniul business şi chiar să îşi creeze un canal propriu pe noua platformă. Mai multe companii au semnat deja un parteneriat în acest sens cu Thomson Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici