TIFF va fi promovat prin zece spoturi cu actriţa Luminiţa Gheorghiu, realizate de Cristi Puiu

Campania de imagine a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura între 31 mai şi 9 iunie, la Cluj-Napoca, va include zece spoturi cu actriţa Luminiţa Gheorghiu, filmuleţele realizate de Cristi Puiu urmând să fie proiectate câte unul pe zi.

214 afișări
Imaginea articolului TIFF va fi promovat prin zece spoturi cu actriţa Luminiţa Gheorghiu, realizate de Cristi Puiu

TIFF va fi promovat prin zece spoturi cu actriţa Luminiţa Gheorghiu, realizate de Cristi Puiu (Imagine: www.tiff.ro)

Directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, pe lângă afişul festivalului, regizorul Cristi Puiu a conceput o serie de spoturi având-o ca protagonistă pe actriţa Luminiţa Gheorghiu.

"Cele zece fragmente, care împreună constituie o poveste, vor fi proiectate câte unul pe zi, în timpul TIFF, în anumite locaţii ale festivalului. În spaţiul Ursus Open Air din Piaţa Unirii, spectatorii vor putea viziona alte zece spoturi, special realizate pentru această locaţie, în acelaşi regim de difuzare", a spus Chirilov.

La rândul său, regizorul Cristi Puiu a declarat că a ales să facă zece filmuleţe pentru că, la un moment dat, a vedea acelaşi spot în fiecare zi devine plictisitor.

"Când m-a întrebat Mihai Chirilov dacă vreau să fac «trailer»-ul festivalului cu Luminiţa, am propus să existe câte un «trailer» pentru fiecare zi. Am zis da şi încet-încet s-a născut povestea asta, pornind de la imaginea din filmul «Secvenţe», când Luminiţa este pedepsită să stea în cameră. Este o Victoria Lipan, Penelopă, face un drum, se duce să se întâlnească cu un iubit, aşteaptă, participă financiar, îşi ajută omul şi întâlnirea nu se petrece. Era ca la gimnastică, erau şi lucruri impuse şi liber alese. Este despre relaţia cu celălalt, aşteptare, lucruri care nu se întâmplă. Propunerea asta vine din partea unui om care este invitat în jurii de festivaluri şi devine, la un moment dat, plictisit să vadă acelaşi spot în fiecare zi. Nişte filmuleţe scurte cu o poantă oarecare, uşor de încasat, care sunt perisabile. Poate să fie şi Felini şi tot te plictiseşti. Şi am zis că ar fi mai bine să realizez câte un spot pentru fiecare zi. Şi pentru mine ar fi mai atrăgător să fac asta, să gândesc o situaţie, o suită de fragmente extrase dintr-un posibil film de ficţiune", a spus Cristi Puiu.

El a explicat că a vrut să construiască momente care să se lege printr-un concept.

"Conceptul e legat de aşteptare şi de relaţia cu celălalt. Am folosit spaţii care au intrat progresiv în proprietatea cinema-ului: peronul gării, interiorul maşinii, şoseaua, toate spaţiile astea au devenit sinonime cu cinema-ul. Povestea trimite la «Secvenţe», la filmul lui Tatos", a adăugat Puiu.

Filmările s-au desfăşurat pe parcursul a două zile în spaţii precum Caru' cu bere, Penitenciarul Rahova, Gara Chitila, Hotel Internaţional Bucureşti, Grand Cinema Digiplex Băneasa.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi va avea loc, între 31 mai şi 9 iunie, la Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici