Timiş: Ada Hausvater şi Cristian Rudic au primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în drag de Cavaler

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, le-a oferit Adei Hausvater şi lui Cristian Rudic, în numele preşedintelui României, Ordinele Naţionale „Pentru Merit” în grad de Cavaler, conferite cu prilejul Zilei Culturii Naţionale.

114 afișări
Imaginea articolului Timiş: Ada Hausvater şi Cristian Rudic au primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în drag de Cavaler

Ada Hausvater

„Performanţa culturală pe care doamna Ada Hausvater a realizat-o în Timişoara răsună până la Bucureşti şi în multe alte locuri din ţară. A adus publicul în sălile de spectacol, a atras profesionişti ai teatrului de mare valoare şi a creat o echipă artistică şi tehnică remarcabilă. A construit acestui teatru o identitate puternică, modernă, europeană şi a impus acestă instituţie de cultură prin spectacole apreciate în ţară şi în străinătate. Pe aceeaşi scenă a managerilor culturali exemplari se află domnul Cristian Rudic. Cariera muzicală a domniei sale s-a dezvoltat firesc în cea de manager cultural al Operei timişorene, aducând acestei instituţii de cultură numeroase colaborări internaţionale, cu orchestre din Austria, Spania sau Japonia. Este un om care dăruieşte frumosul semenilor săi şi o face cu eleganţă şi rafinament”, spune ministrul Culturii, Raluca Turcan, pe Facebook.

Ca ministru al Culturii, Turcan le-a mulţumit celor doi pentru ce au făcut şi fac pentru Timişoara culturală şi pentru România culturală.

„Sunt sigură că timişorenii şi românii iubitori de cultură le mulţumesc în egală măsură. Cred că experienţa culturală minunată pe care oamenii au trăit-o în 2023 - localnici şi oaspeţi deopotrivă - se datorează în bună măsură acestor doi manageri extraordinari ai acestor două instituţii de elită din centrul Timişoarei. Au reconfirmat prestigiul cultural al Timişoarei şi au comunicat că România aparţine Europei. Le mulţumesc şi îi aplaud”, a mai spus Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici