Titluri hit şi o petrecere de neratat, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 16 septembrie

"Medalia de onoare", de Călin Netzer, şi "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică, se numără printre peliculele care vor fi proiectate la Noaptea Albă a Filmului Românesc, care se desfăşoară pe 16 septembrie, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, informează organizatorii.

354 afișări
Imaginea articolului Titluri hit şi o petrecere de neratat, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 16 septembrie

Titluri hit şi o petrecere de neratat, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 16 septembrie (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

În seara zilei de 16 septembrie, cinematografele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara vor deveni gazdele unui adevărat maraton al filmului autohton, în cadrul evenimentului "Noaptea Albă a Filmului Românesc".

Din program fac parte producţii precum:

Din seria documentarelor nu lipsesc titluri precum

  • "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" (regia: Andrei Ujică), un film inedit şi provocator prezentat la Cannes în 2010, ce face portretul lui Nicolae Ceauşescu exclusiv prin imagini de arhivă preluate de la TVR şi Arhiva Naţională de Filme, şi

  • "Şcoala noastră" (regia: Mona Nicoară şi Miruna Coca-Cozma), selecţionat în competiţia World Documentary la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Tribeca şi prezentat la TIFF 2011, despre trei copii romi care încearcă să treacă peste barierele impuse de diferenţa de etnie şi fac parte dintr-una din primele inţiative de desegregare şcolară din România.

Iubitorii filmelor clasice nu sunt neglijaţi nici în acest an. Operele unor mari regizori români vor putea fi urmărite în cadrul Nopţii Albe:

  • "O lacrimă de fată" (regia: Iosif Demian),

  • "Concurs" (regia: Dan Piţa) şi

  • "De ce trag clopotele, Mitică?" (regia: Lucian Pintilie) şi

  • "Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu" (regia: Malvina Urşianu).

Programul evenimentului mai cuprinde o selecţie de scurtmetraje de top, precum:

  • "Apele Tac" (regia: Anca Miruna Lăzărescu), recompensat în cadrul festivalului international de scurtmetraje Curtas Vila do Conde cu două trofee (Premiul Publicului "Mateus Rosé Sparkling" si Premiul RTP 2 Onda Curta),

  • "Bora Bora" (regia: Bogdan Mirică) câştigător al Premiului Zilele Filmului Românesc (secţiunea scurtmetraj) la TIFF 2011,

  • "Draft 7" (regia: Luiza Pârvu), o frumoasă poveste de dragoste prezentată în cadrul Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes 2011, precum şi la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, şi

  • "Superman, Spiderman sau Batman" (regia: Tudor Giurgiu), prezentat în premieră mondială în cadrul TIFF 2011.

Unul dintre locurile de desfăşurare a Nopţii Albe, Club Fabrica, a pregătit o surpriză pentru toţi cinefilii care vor face faţă cu brio la maratonul de filme româneşti. După programul de proiecţii, Club Fabrica va da startul unui after party de senzaţie până în zori de zi, iar cei care vor întreţine atmosfera sunt Gramatik, JFB, Unlocka, Dan Basu şi Charlie Dundeen. Gramatik este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de muzică electronică şi hip-hop din lume, cu peste 80.000 de piese vândute în ultimii doi ani.

Mixul DJ-ului britanic JFB acordă atenţie sporită turntablism-ului, încorporând elemente diverse şi influenţe din breakbeat, funk, drum and bass, hip-hop, dubstep.

Accesul la petrecerea de la Club Fabrica se face pe baza unui bilet în valoare de 20 de lei. Cei care vor achiziţiona un flyer special realizat de organizatori şi distribuit în perioada 14 - 16 septembrie în spaţiile de desfăşurare a Nopţii Albe vor plăti numai 15 lei.

În Capitală, locurile de desfăşurare a evenimentului sunt: Cinema Studio, Cinema Eforie, Cinema Patria, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Centrul Vechi, Terasa Clubului Fabrica, Terasa Green Hours şi incinta terasei Hanul lui Manuc.

În Cluj-Napoca, cinefilii sunt aşteptaţi la Cinema "Florin Piersic" şi Cinema Victoria, spectatorii din Timişoara se pot bucura de proiecţii la Cinema Studio, iar la Iaşi, Cinema Republica devine locul în care va avea loc maratonul filmelor româneşti

Intrarea la filme va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei cu sprijinul RomâniaFilm, Muzeul Ţăranului Român, Uniunea Cineaştilor din România, Arhiva Naţională de Filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici