Tony Hall, directorul Royal Opera House, numit în funcţia de director general al grupului BBC

Tony Hall, directorul uneia dintre cele mai prestigioase instituţii culturale din Marea Britanie, Royal Opera House, a fost numit joi în funcţia de director general al grupului BBC, unde a mai lucrat în urmă cu 11 ani, în funcţia de director al departamentului de ştiri.

104 afișări
Imaginea articolului Tony Hall, directorul Royal Opera House, numit în funcţia de director general al grupului BBC

Tony Hall, directorul Royal Opera House, numit în funcţia de director general al grupului BBC (Imagine: Thomas Campean/ Mediafax Foto)

"Este persoana ideală pentru a conduce BBC în aceste vremuri de criză", a declarat Chris Patten, preşedintele BBC Trust, organismul de control al primului grup audiovizual din lume.

Predecesorul lui Tony Hall, George Entwistle, a demisionat după 54 de zile în această funcţie, pe 10 noiembrie, în plin scandal generat de tratamentul editorial adoptat de BBC faţă de acuzaţiile de pedofilie aduse prezentatorului Jammy Saville, unul dintre foştii prezentatori-vedetă ai postului între anii 1960 şi 1980.

Chris Patten, presat să acţioneze repede, a spus despre noul director general că "experienţa sa jurnalistică va fi inestimabilă, în momentul în care BBC încearcă să îşi refacă reputaţia (editorială) şi să recâştige încrederea publicului".

Tony Hall, înnobilat cu titlul de lordul Hall de Birkenhead, este "un om din exterior care fost în prealabil un om din interior", a explicat Chris Patten, înainte de a confirma dificultatea sarcinilor care îl aşteaptă pe Hall.

"BBC trebuie să îşi acorde un timp pentru a reflecta, fără a face concesii, la felul în care funcţionează şi să adopte schimbările necesare pentru a se asigura că respectă normele şi aşteptările pe care publicul le are de la acest grup", a declarat directorul BBC Trust.

În calitate de fost angajat al grupului, Tony Hall "înţelege cultura şi regulile casei", dar, "graţiei percepţiei sale din afara BBC-ului, el poate să înţeleagă şi criticile uneori justificate adresate companiei", a adăugat el.

BBC l-a descris pe noul său director general ca fiind "un pionier al digitalului". Tony Hall a lansat serviciile online ale grupului BBC, în prezent extrem de populare, dar şi postul de informaţii non-stop BBC 24-hours.

Tony Hall îşi va lua postul în primire abia la începutul lunii martie. Interimatul postului de director general va fi în continuare asigurat de Tim Davie, fostul director al programelor muzicale şi al orchestrelor BBC.

Aflat la conducerea Royal Opera House, Tony Hall s-a impus ca un administrator eficient, care a restabilit echilibrul conturilor de încasări şi cheltuieli şi a asigurat strălucirea acestei instituţii britanice de prim rang în domeniul operei şi al baletului.

British Broadcasting Corporation (BBC) este radiodifuzorul public britanic, înfiinţat pe 1 ianuarie 1927. BBC este cel mai mare radiodifuzor din lume, cu aproximativ 23.000 de angajaţi. Corporaţia BBC deţine opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici