Ţopescu: Încercând să descalificaţi TVR, vă veţi procura plăcerea de a supraveghea realitatea

Senatorul PNL Cristian Ţopescu, membru în Comisia de cultură a Senatului, le-a spus, marţi, parlamentarilor puterii că, dicreditând şi descalificând TVR, nu vor schimba lumea şi percepţia asupra realităţii, ci doar îşi vor procura plăcerea de a supraveghea realitatea.

29 afișări
Imaginea articolului Ţopescu: Încercând să descalificaţi TVR, vă veţi procura plăcerea de a supraveghea realitatea

Ţopescu: Încercând să descalificaţi TVR, vă veţi procura plăcerea de a supraveghea realitatea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Vă atrag atenţia că, încercând să culpabilizaţi, să dicreditaţi, să descalificaţi TVR, nu veţi schimba lumea, percepţia asupra realităţii, vă veţi procura doar plăcerea de a supraveghea realitatea", a susţinut Ţopescu, la dezbaterea din plenul reunit pe tema raportului de activitate al SRTv.

Senatorul a mai spus că "lupta pentru TVR este aprigă, pentru că această instituţie este principalul vehicul electoral".

"O probabilă majoritate din această aulă doreşte schimbarea conducerii TVR. În astfel de situaţii se spune «schimbarea şefilor, bucuria nebunilor». Unul dintre «nebunii» din TVR este cel care vă vorbeşte, dar care nu s-a bucurat niciodată de schimbarea şefilor. Am convingerea că Televiziunea română nu va scăpa vreodată de influenţele politice", a spus liberalul.

Senatorul a apreciat că, "din 1990 până acum, TVR a fost permanent sub presiune politică", lucru care nu mai reprezintă o noutate de mult timp.

"A discuta astăzi despre politizare cred că este depăşit şi inutil. Intenţia domanei deputat Raluca Turcan de a promova o lege care să ducă la depolitizarea conducerii TVR este foarte lăudabilă, dar, după părerea mea, imposibil de realizat. Cât timp CA al TVR va fi format pe baza unui algoritm politic, actuala tendinţă de deprofesionalizare a instituţiei va continua, pentru că majoritatea membrilor CA sunt străini de Televiziune, ştiu doar că trebuie să voteze în funcţie de interesul de partid şi nu uită să pretindă indemnizaţia de şedinţă care nu e deloc neglijabilă", a subliniat Ţopescu.

El a adăugat că, "dacă ar dispărea indemnizaţia de şedinţă", foarte puţini ar fi cei care vor dori să facă parte din CA al TVR.

Cristian Ţopescu a precizat că Televiziunea publică este singurul post de televiziune care a evitat "prostul gust şi vulgaritatea".

"Stimaţi parlamentari, care sunteţi telespectatori, fac un respectuos apel la trezirea la realitate. În nicio ţară normală, decentă, parte din UE, nu vezi la televizor toate grozăviile pe care le vezi la noi. Un singur post de televiziune a evitat constant prostul gust şi vulgaritea, poate de aceea nu stă relativ bine în clasamentele de audienţă", a spus Cristian Ţopescu.

El a subliniat că "este deprimant să observi câţi oameni sunt interesaţi de «gunoaiele din viaţa altora»".

Liberalul şi-a încheiat intervenţia prin a-i sfătui de parlamentarii care sunt părinţi să nu-şi lase copii singuri la televizor, uitându-se pe unele posturi, pentru că "îşi vor găsi părinţi adoptivi artificiali, care le satisfac aparent toate mofturile", care nu îi educă şi le-a recomandat să-şi îndemne copiii să citească o oră pe zi, ceea ce înseamnă o carte pe săptămână şi 52 de cărţi pe an.

După intervenţiile reperezentanţilor grupurilor parlamentare, plenul reunit s-a pronunţat asupra raportului de activitate al SRTv pe anul 2008. Raportul Televiziunii Române a fost respins, cu 195 voturi "pentru", 78 - "împotrivă" şi 3 - "abţineri", votul negativ al parlamentarilor echivalând cu demiterea lui Alexandru Sassu din fruntea TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici