Toronto Star, principalul cotidian canadian, renunţă la o cincime din personal

The Toronto Star, cel mai mare ziar din Canada, a decis externalizarea operaţiunilor de editare a materialelor către compania Pagemasters North America, eliminând astfel 78 de posturi de editori, urmând ca, în urma acestei acţiuni, să economisească anual 3,8 milioane de dolari americani.

17 afișări
Imaginea articolului Toronto Star, principalul cotidian canadian, renunţă la o cincime din personal

Toronto Star, principalul cotidian canadian, renunţă la o cincime din personal

Potrivit Editorandpublisher.com, reducerile de personal, care afectează o cincime dintre angajaţii The Toronto Star, au fost anunţate într-un memo transmis angajaţilor de redactorul-şef al ziarului, Michael Cooke.

"Într-o perioadă în care coşmaruri de afaceri fără precedent ameninţă Toronto Star şi industria şi în pofida a numeroase schimbări operaţionale asociate cu externalizarea, credem că există motivaţii solide de afaceri pentru această decizie", a scris Cooke.

Informaţia referitoare la externalizarea activităţilor de editare vine în condiţiile în care Toronto Star le oferă tuturor angajaţilor săi posibilitatea de a se retrage din cadrul companiei primind plăţi compensatorii sau pachete de pensie anticipată.

În cadrul informării transmise angajaţilor, Cooke a spus că ziarul va reuşi astfel să îşi facă o idee referitoare la numărul de angajaţi de care are nevoie şi la necesitatea de concedieri suplimentare după încheierea planului de disponibilizări voluntare.

Sindicatul care reprezintă personalul editorial al ziarului, Southern Ontario Newspaper Guild, are la dispoziţie 30 de zile pentru a face propuneri alternative externalizării activităţilor de editare, a mai anunţat Cooke.

"Înţeleg că lucrul de care au nevoie cel mai mult editorii, precum şi restul angajaţilor, este o situaţie clară. Vă trimit acest memo pentru a vă informa în legătură cu ceea ce s-a întâmplat şi cu ce s-ar putea întâmpla în continuare", a explicat Cooke în scrisoarea sa, precizând că nu vor mai avea loc reduceri de personal până cel mai devreme în ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici