"Tosca", în regia lui Mihai Măniuţiu, în premieră la Cluj-Napoca

Opera "Tosca", în regia lui Mihai Măniuţiu, va fi prezentată, vineri, în premieră, la Opera Română din Cluj-Napoca, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 150 de ani de la naşterea compozitorului Giacomo Puccini.

139 afișări
Imaginea articolului "Tosca", în regia lui Mihai Măniuţiu, în premieră la Cluj-Napoca

Regizorul Mihai Măniuţiu (Imagine: Mediafax Foto)

Regizorul Mihai Măniuţiu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că montarea spectacolului "Tosca" este "netă, fără coduri complicate, fără mister, dar cu o adâncire a pasionalităţii personajelor".

"Sper să vedeţi un spectacol care să vă bucure, care să vă producă plăcere, un spectacol care să vă transmită încântarea descoperirii unui personaj de o profunzime extraordinară, într-o muzică ce te cucereşte în fiecare clipă. Este o muzică mai mult decât un şlagăr, este un hiper-şlagăr. Vă invităm la această operă absolut formidabilă", a precizat Măniuţiu.

"De fiecare dată când montez îmi place să cred că spiritul autorului este foarte aproape de mine şi cred că şi de data asta, aşa cum am reuşit să fiu foarte aproape de Verdi în «Othello», sunt foarte aproape de Puccini şi am redat lumea lui interioară", a mai adăugat regizorul.

Scenografia operei aparţine lui Valentin Codoiu, iar dirijorul este Adrian Morar.

Din distribuţie fac parte Veronica Tudosa Fizeşan şi Carmen Gurban în rolurile principale, Marius Budoiu, Viorel Săplăcan, Oleg Ionese, Gheorghe Mogoşan, Petre Burcă şi Marius Chioreanu.

Spectacolul va fi interpretat în limba italiană, cu subtitrare în limba română, iar premiera va avea loc vineri, de la ora 18.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici