"Tosca", transmis în 28 noiembrie la Opera din Bucureşti, în prezenţa Angelei Gheorghiu

Spectacolul "Tosca", o producţie a Royal Opera House (Covent Garden), în care Angela Gheorghiu interpretează rolul principal, va fi transmis înregistrat în sala mare a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), în 28 noiembrie, la eveniment urmând să participe şi celebra soprană, informează ONB.

481 afișări
Imaginea articolului "Tosca", transmis în 28 noiembrie la Opera din Bucureşti, în prezenţa Angelei Gheorghiu

"Tosca", transmis în 28 noiembrie la Opera din Bucureşti, în prezenţa Angelei Gheorghiu (Imagine: Mediafax Foto)

Opera Naţională Bucureşti a iniţiat la finalul lunii septembrie un program de transmisiuni în direct (prin satelit, în condiţii High Definition) ale unor montări de succes aparţinând celor mai importante teatre lirice din lume.

Potrivit unui comunicat, pe lângă transmisiunile live care vor continua, vor fi difuzate în sala mare a ONB şi două înregistrări ale unor producţii extraordinare realizate de Royal Opera House (Covent Garden), ambele spectacole bucurându-se de participarea sopranei Angela Gheorghiu care interpretează rolul principal: "Tosca" - în 28 noiembrie şi "Adriana Lecouvreur" - în 23 ianuarie 2012.

Evenimentul din 28 noiembrie va avea loc în prezenţa sopranei Angela Gheorghiu, care va sosi la Bucureşti special pentru această ocazie.

Pe de altă parte, seria transmisiunilor în direct care vor fi organizate la Opera Naţională Bucureşti pe parcursul stagiunii 2011-2012 va continua cu spectacole realizate pe scenele câtorva dintre cele mai importante teatre lirice din lume.

Astfel, pe 7 decembrie va fi transmis spectacolul "Don Giovanni" de Mozart de la Scala din Milano, în 15 decembrie - "Frumoasa din Pădurea Adormită" de Ceaikovski de la Royal Opera House (Covent Garden), iar în 27 decembrie - "Linda di Chamounix" de Donizetti de la Gran Teatre del Liceu (Barcelona).

Transmisiunile în direct la ONB vor continua şi anul viitor. Astfel, în 11 martie 2012 va fi transmisă opera "Corsarul" de Adolphe Adam de la Teatrul Bolşoi (Moscova), în 13 martie 2012 - "La Bohème" de Puccini de la Gran Teatre del Liceu (Barcelona), în 22 martie - "Romeo şi Julieta" de Prokofiev - Royal Opera House (Covent Garden), 17 aprilie - "Rigoletto" de Verdi - Royal Opera House (Covent Garden), 16 mai - "La Fille mal gardée" - Royal Opera House (Covent Garden), 10 mai - "Cyrano de Bergerac" de Alfano - Teatro Real (Madrid).

Preţul biletului pentru aceste transmisiuni este de 45 de lei. Biletele se vor putea achiziţiona în curând la Casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 9.00 - 13.00 şi 15.00 - 19.00 sau online, pe site-ul oficial al instituţiei: www.operanb.ro.

Prima transmisiune în direct a unui spectacol la ONB s-a produs în 28 septembrie şi a însemnat difuzarea spectacolului "Faust" de la Royal Opera House (Covent Garden) cu Angela Gheorghiu, cea de-a doua a prilejuit întâlnirea publicului cu acelaşi titlu liric, dar în montarea Operei Naţionale din Paris (10 octombrie), iar cea de-a treia transmisiune a permis spectatorilor români să ia parte la un eveniment extraordinar în lumea artistică internaţională: gala de redeschidere a Teatrului Mare din Moscova - Bolşoi (28 octombrie), spectacol la care a participat şi soprana Angela Gheorghiu.

Transmisiunile de la Opera Naţională Bucureşti sunt realizate cu sprijinul Asociaţiei "Friends of Opera".

Soprana română Angela Gheorghiu a cântat vineri seară, în calitate de invitată de onoare a preşedintelui rus Dmitri Medvedev, la gala care a marcat redeschiderea oficială a Teatrului Balşoi din Moscova, după un proiect impresionant de restaurare şi modernizare început în 2005. Cel mai renumit teatru rus, Balşoi, şi-a ridicat din nou cortina vineri seară, cu ocazia unei gale speciale, difuzată în direct în 36 de ţări şi în faţa unui număr impresionant de invitaţi de marcă, pentru a celebra încheierea celor şase ani de lucrări de renovare, care au redat acestei instituţii strălucirea ei imperială de odinioară.

Pentru spectatorii români, gala a însemnat şi reîntâlnirea cu celebra soprană Angela Gheorghiu, invitată de onoare a evenimentului de la Moscova. După invitaţia specială de la Washington, din 6 decembrie 2009, când a intepretat cu enorm succes două arii la gala Kennedy Honors, în prezenţa preşedintelui Barack Obama, dar şi a numeroase vedete hollywoodiene, soprana română a avut parte de o nouă întâlnire la cel mai înalt nivel, la Teatrul Balşoi din Moscova.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi a Operei de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici