Tot mai mulţi acţionari ai News Corp cer plecarea familiei Murdoch de la conducerea grupului

Tot mai mulţi acţionari importanţi ai News Corp vor ca familia magnatului Rupert Murdoch să se retragă de la conducerea companiei, potrivit ziarului britanic The Sunday Telegraph.

211 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi acţionari ai News Corp cer plecarea familiei Murdoch de la conducerea grupului

Rupert Murdoch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei, fondul de pensii al profesorilor din California s-a alăturat celorlalţi doi mari acţionari ai News Corp care cer plecarea familiei Murdoch, respectiv fondul de pensii al funcţionarilor publici din California şi fondul Hermes Equity.

"Ţinând cont de lipsa unor directori independenţi, conducerea eficientă a Consiliului este cu atât mai importantă pentru a asigura o supraveghere adecvată asupra companiei şi managementului", au declarat pentru The Telegraph reprezentanţi ai fondului de pensii.

Aceştia au adăugat că fondul vrea înlocuirea întregului Consiliu de Administraţie al News Corp, inclusiv a lui Rupert Murdoch şi a fiilor acestuia, James şi Lachlan.

Potrivit Sunday Telegraph, fondul deţine peste 6 milioane de acţiuni News Corp.

Criticile dure aduse conducerii News Corp de unii dintre cei mai importanţi investitori anunţă o adunare anuală a acţionarilor dificilă şi tensionată pentru grupul media şi pentru familia Murdoch pe 21 octombrie.

Compania încearcă să-şi recâştige reputaţia după scandalul din Marea Britanie care a condus în luna iulie la închiderea tabloidului News of the World.

Rupert Murdoch controlează News Corp printr-o participaţie de 40% din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici