Trafic uriaş pe internet după moartea lui Michael Jackson

Mai multe pagini populare de internet s-au confruntat cu sincope după o creştere uriaşă a traficului ca urmare a informaţiilor despre moartea starului pop Michael Jackson, iar reprezentanţii Google afirmă că gigantul căutărilor online a crezut că este ţinta unui atac, potrivit BBC.

271 afișări
Imaginea articolului Trafic uriaş pe internet după moartea lui Michael Jackson

Trafic uriaş pe internet după moartea lui Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Căutările realizate de oameni din întreaga lume au determinat mai multe căderi de viteză pe paginile Google, iar specialiştii companiei au crezut că motorul de căutare este victima unui atac online.

Milioane de utilizatori care au căutat pe Google ştiri despre Michael Jackson au primit, în loc de rezultate, o eroare care avertiza: "căutarea dumneavoastră pare executată automat de un virus sau o aplicaţie spyware".

"Confirmăm că joi, între orele 2:40 PM Pacific (ora Coastei de Vest a SUA, vineri 12:40 AM ora României - n.r.) şi 3:15 PM Pacific, unii utilizatori Google News s-au confruntat cu dificultăţi în ceea ce priveşte accesarea rezultatelor unor căutări legate de Michael Jackson şi au primit o eroare", a declarat pentru BBC purtătorul de cuvânt al Gogole, Gabriel Stricker.

Prima ştire apărută în presa internaţională privind moartea starului pop a apărut cu puţin timp înainte de interval orar 2:40 - 3:15 PM Pacific.

Pagina de trenduri a Google, care prezintă cele mai populare căutări, a descris subiectul decesului lui Michael Jackson drept "vulcanic".

Google nu a fost singura companie de servicii online ale cărei echipamente au fost copleşite de traficul creat de moartea superstarului.

Printre site-urile afectate se numără serviciul de microblogging Twitter, enciclopedia online Wikipedia, percum şi paginile de ştiri ale AOL, CBS, CNN, MSNBC şi Yahoo.

Starul Michael Jackson a murit, vineri, la Los Angeles, cauza oficială a decesului fiind un stop cardiac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici