"Travelling Guide" de Matei Bejenaru, în cadrul unei expoziţii din Londra

Artistul vizual Matei Bejenaru îşi va expune proiectul "Travelling Guide", în perioada 20 septembrie - 25 noiembrie, la Tate Modern (Level 2) din Londra, în cadrul expoziţiei de grup "The Irresistible Force".

4 afișări
Imaginea articolului "Travelling Guide" de Matei Bejenaru, în cadrul unei expoziţii din Londra

"Travelling Guide" de Matei Bejenaru, în cadrul unei expoziţii din Londra

Matei Bejenaru va participa la expoziţia de grup "The Irresistible Force" de la Tate Modern, alături de artiştii internaţionali Conrad Bakker, Tim Davis, Claire Fontaine, Mika Rottenberg, Michael Stevenson şi Judi Werthein, informează Institutul Cultural Român (ICR) Londra.

Expoziţia investighează modul în care economia ne modelează vieţile, odată cu repoziţionarea valorilor culturale şi a tradiţiilor în capitalismul global. Abordând o varietate largă de subiecte, de la cultura celebrităţii la emigraţie, industria serviciilor şi privatizare, artiştii reflectează asupra schimbărilor produse de economia globală. Curatorii expoziţiei sunt Ben Borthwick şi Kerryn Greenberg.

Matei Bejenaru va expune lucrarea "Travelling Guide", care conţine informaţii despre românii care au încercat să ajungă în mod ilegal în Marea Britanie înainte de integrarea europeană. Proiectul a fost prezentat în 2006 la Thyssen-Bornemisza Contemporary Art în Viena, iar în 2007 la Bienala de la Praga şi la Galeria Posibilă din Bucureşti.

Proiectul "Together/ Împreună", cel care a deschis seria manifestărilor artistice ale lui Matei Bejenaru, aflat în rezidenţă la ICR Londra, a reunit pe 2 septembrie peste 200 de imigranţi români din Marea Britanie în faţa galeriei Tate Modern. Acţiunea a constituit subiectul unui film proiectat la Level 2 Gallery pe 8 şi 9 septembrie.

 Matei Bejenaru este artist vizual şi director al Bienalei Periferic din Iaşi. Împreună cu un grup de artişti şi filozofi, a fondat, în 2001, Asociaţia Vector, instituţie care organizează Bienala şi sprijină constant artiştii locali. Este totodată membru al echipei editoriale a revistei "Vector - artă şi cultură în context", destinată artei contemporane în Europa de Sud-Est.

Artistul a prezentat pe 20 martie, la London Festival of Europe 2007, Bienala Internaţională de Artă Contemporană Periferic, pe care o organizează în fiecare an la Iaşi. Bienala Periferic este o manifestare de artă contemporană ce grupează o diversitate de atitudini artistice. Iniţiată în 1997 ca un festival de performance, Periferic a devenit în 2003 bienală internaţională, promovând producţia artistică locală şi dezvoltând proiecte în parteneriat cu artişti şi curatori străini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici