Trepcea şi Onisei, interesaţi de vicepreşedinţia CNA

Doi dintre membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Cristina Trepcea şi Ioan Onisei, au declarat pentru MEDIAFAX că sunt interesaţi să se înscrie la alegerile pentru desemnarea vicepreşedintelui CNA, care ar putea avea loc pe 20 ianuarie.

361 afișări
Imaginea articolului Trepcea şi Onisei, interesaţi de vicepreşedinţia CNA

Cristina Trepcea şi Ioan Onisei, interesaţi de funcţia de vicepreşedinte al CNA

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a anunţat în şedinţa de marţi, 6 ianuarie, că acei membri ai CNA care doresc să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului pot să-şi anunţe candidaturile până joi.

Până vineri nu îşi anunţase nimeni în mod oficial candidatura, în şedinţa de marţi, 13 ianuarie, fiind posibil să se anunţe membrii CNA interesaţi să se înscrie pentru alegerile în care va fi desemnat vicepreşedintele CNA, după cum a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu. În condiţiile în care marţi se vor anunţa în mod oficial candidaţii interesaţi de funcţia de vicepreşedinte, alegerile vor fi organizate peste şapte zile, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, respectiv pe 20 ianuarie.

Întrebat de MEDIAFAX dacă va candida pentu funcţia de vicepreşedinte CNA, Ioan Onisei a răspuns: "Probabil că da".

De asemenea, Cristina Trepcea a declarat pentru MEDIAFAX că este interesată să se înscrie la alegerile pentru desemnarea vicepreşedintelui CNA. "Mă interesează. Eu cred că unul dintre lucrurile pe care le-aş face dacă aş fi aleasă ar fi o mai bună vizibilitate şi comunicare la nivelul publicului a actualului Consiliu. Imaginea Consiliului s-a degradat. Percepţia pe care o are publicul faţă de activitatea Consiliului şi chiar faţă de noi (membrii CNA, n.r.) nu este nici pozitivă şi nici corectă. Noi, fiind o autoritate publică, nu putem dori să fim simpatici, dar dorim să fim eficienţi şi aş vrea să ne asumăm noi responsabilitatea ca gesturile noastre de reglementare să fie înţelese corect şi să fie privite ca lucruri benefice", a explicat Cristina Trepcea.

Ioan Onisei este membru al CNA din 22 ianuarie 2007, el fiind numit membru al Consiliului de Parlament, la propunerea Camerei Deputaţilor. Cristina Trepcea este membru CNA din anul 2002, în octombrie 2008 primind un nou mandat de membru al Consiliului, în urma propunerii PSD.

Ceilalţi membri ai CNA - Dan Grigore, Gelu Trandafir, Grigore Zanc, Constantin Duţu, Attila Szasz, Narcisa Iorga, Christian Mititelu şi Mihai Mălaimare - au declarat pentru MEDIAFAX că nu sunt interesaţi să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA.

"În momentul de faţă, nu sunt interesat să candidez", a declarat pentru MEDIAFAX Attila Szasz, care, în mai 2008, şi-a disputat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului, alături de Grigore Zanc şi Radu Teodorel (fost membru şi vicepreşedinte al CNA).

În prezent, nici Grigore Zanc nu-şi mai doreşte să fie vicepreşedinte al CNA. "Am stabilit că nu o să candidez", a declarat pentru MEDIAFAX Grigore Zanc.

Nici cei mai noi membri ai CNA - Narcisa Iorga, Christian Mititelu şi Mihai Mălaimare - nu îşi doresc funcţia de vicepreşedinte al CNA.

"Nu sunt interesată. E prea puţin de când am venit în CNA. Nu este timpul, e mult prea devreme", a declarat pentru MEDIAFAX Narcisa Iorga. O poziţie similară au avut şi Christian Mititelu şi Mihai Mălaimare.

De asemenea, Dan Grigore, Gelu Trandafir şi Constantin Duţu au avut păreri tranşante în privinţa funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului. "Nu sunt interesat să candidez", a declarat pentru MEDIAFAX Dan Grigore. "Eu nu candidez", a declarat pentru MEDIAFAX şi Gelu Trandafir. O poziţie similară a avut şi Constantin Duţu.

Funcţia de vicepreşedinte al CNA a fost deţinută în perioada 27 mai 2008 - 3 noiembrie 2008 de Radu Teodorel. Acesta a fost ales vicepreşedinte al CNA după ce Attila Gasparik şi-a dat demisia din Consiliu, pentru a fi numit, pe 14 martie 2008, rector al Universităţii de Artă Teatrală din Târgu-Mureş, pentru un mandat de patru ani.

După încetarea mandatului de membru CNA al lui Radu Teodorel, pe 3 noiembrie 2008, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului a rămas din nou vacantă. Teodorel nu a mai fost propus pentru ocuparea statutului de membru al CNA, el deţinând, în prezent, funcţia de director al Direcţiei licenţe control din CNA.

Potrivit articolului 14, alineatul 3 din Legea audiovizualului, "vicepreşedintele este ales prin vot secret de către Consiliu, în prezenţa a cel puţin 9 membri ai acestuia, pentru un mandat de 6 ani". În plus, potrivit legislaţiei, vicepreşedintele CNA poate asigura conducerea Consiliului în absenţa preşedintelui CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului are, în prezent, următoarea componenţă: Răsvan Popescu - preşedintele CNA, Dan Grigore, Gelu Trandafir, Cristina Trepcea, Grigore Zanc, Ioan Onisei, Narcisa Iorga, Christian Mititelu, Mihai Mălaimare, Constantin Duţu - membri şi Attila Szasz - membru supleant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici