Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a Caţavencu SA

Tribunalul Bucureşti a admis, în şedinţa din 16 martie, cererea de intrare în insolvenţă a societăţii Caţavencu SA, depusă pe 11 martie, şi permite, conform sentinţei, păstrarea dreptului de administrare a societăţii sub supravegherea administratorului judiciar.

105 afişări
Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a Caţavencu SA

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a Caţavencu SA

"Admite cererea debitoarei SC Caţavencu SA. (...) Deschideprocedura generală a insolvenţei faţă de societatea debitoare, careva păstra dreptul de administrare - constând în dreptul de a-şiconduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de adispune de acestea, pe care îl va exercita sub supraveghereaadministratorului judiciar", se arată în sentinţa TribunaluluiBucureşti..

Tribunalul Bucureşti a discutat, marţi, cazul insolvenţeiCaţavencu SA, editorul Academia Caţavencu, care a cerut, pe 11martie, deschiderea procedurii insolvenţei, arată pe site-ul TB,Mihnea Vasiliu, director operaţional Realitatea-Caţavencu,precizând, la acea dată, că este vorba despre "reorganizarejudiciară"

Totodată, TB a dispus ca băncile la care Caţavencu SA areconturi "să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătoruluisindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţarea băncilor revenindu-i administratorului judiciar".

Administratorul judiciar este Rominsolf SPRL. Totodată,instanţa pune în vedere administratorului judiciarîndeplinirea următoarelor activităţi:

"- să efectueze formalităţile privind menţionarea la registrulcomerţului a reprezentanţilor săi permanenţi;

- să trimită o notificare, în condiţiile art.61 alin.3 dinLegea nr 85/2006, privind deschiderea procedurii generale împotrivadebitoarei şi ridicarea dreptului de administrare, tuturorcreditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitatecu art.28 alin.1 lit.c) din lege, debitoarei şi oficiuluiregistrului comerţului în care aceasta este înmatriculată, pentruefectuarea menţiunii, în vederea aplicării prevederilor art.36 dinlege, să trimită notificări similare instanţelor judecătoreşti în acăror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţuluişi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi, iar învederea aplicării art.43 din lege să trimită o notificare deacelaşi fel către C.N.V.M.;

- să convoace, în termen de 20 de zile de la deschidereaprocedurii, adunarea generală a asociaţilor pentru desemnareaadministratorului special;

- să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 30 de zilede la desemnare, raportul prevăzut la art.54 alin.1 şi 2 din Legeanr 85/2006 şi, în termen de 60 de zile de la desemnare, raportulprevăzut la art. 59 din lege".

De asemenea, TB a stabilit termenul de definitivare atabelului creanţelor ca fiind 29 iunie. Tribunalul a maistabilit data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor la14 iunie.

Următorul termen pentru continuarea procedurii este 20aprilie.

Sentinţa TB este definitivă şi executorie, cu drept derecurs în termen de 10 zile de la comunicare.

Mihnea Vasiliu, director operaţional Realitatea-Caţavencu, adeclarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre o"reorganizare judiciară", nu despre faliment, prin intermediulcăreia vor fi reeşalonate datoriile Caţavencu SA.

"Este vorba de procedura de reorganizarejudiciară. Aceasta vine natural după plecarea multorreviste şi închiderea ziarului Business Standard. Brandul AcademiaCaţavencu rămâne şi, în mod clar, noi îl susţinem. Însă CaţavencuSA a editat mai multe produse, unele vândute şi altele închise,care au lăsat în urmă nişte datorii şi atunci am apelat la soluţiareorganizării companiei, modalitate care, legal, ne permite săreeşalonăm cu creditorii toate datoriile, fără a fi puşi însituaţia de a fi trecuţi în insolvenţă de unul din ei", a declarat,pentru MEDIAFAX, Mihnea Vasiliu, director operaţionalRealitatea-Caţavencu.

Conform lui Vasiliu, Academia Caţavencu este o revistă"profitabilă" şi reorganizarea companiei presupune reeşalonareadatoriilor, pe baza unui plan care este deja făcut. "AcademiaCaţavencu e o revistă profitabilă şi care scoate profit. Din profitputem reeşalona datoriile. Puteam să nu cerem reorganizareajudiciară, dar asta doar dacă toţi creditorii erau de acord.Astfel, ne protejăm de o insolvenţă cerută de la unul dincreditori", a subliniat Vasiliu.

La începutul lunii ianuarie, SC Caţavencu SA şi-a diminuatcapitalul social cu circa 19,6 milioane de lei, pentru a-şi acoperipierderile înregistrate la 31 decembrie 2008, potrivit unei deciziia acţionarilor, publicată în Monitorul Oficial. Adunarea Generală aAcţionarilor societăţii Caţavencu SA, întrunită în şedinţa din 15ianuarie 2010, la convocarea Consiliului de Administraţie alSocietăţii, a aprobat diminuarea capitalului social al S.C.Caţavencu SA cu 19.662.234,50 lei, respectiv de la 23.594.681,40lei la 3.932.446,90 lei, având în vedere şi corespunzătorpierderilor cumulate la data de 31.12.2008, prin reducerea valoriinominale a acţiunilor emise de către Societate de la 0,6lei/acţiune la 0,1 lei/acţiune.

La data la care devine efectivă, potrivit legii, reducereacapitalului social cu valoarea de 19.662.234,50 lei, structuracapitalului social va fi: S.C. Realitatea Media S.A., cu un numărde 27.922.379 acţiuni, reprezentând 71,0051002 % din capitalulsocial al Societăţii, Bellerive Holdings Limited, cu un număr de3.932.447 acţiuni, reprezentând 10,0000001 % din capitalul socialal Societăţii, şi S.C. PSV Company S.A., cu un număr de 7.469.643acţiuni, reprezentând 18,9948997 % din capitalul social alSocietăţii.

În 2008, SC Caţavencu SA a avut o cifră de afaceri de 78.974.315lei, cu o pierdere de 32.689.638 de lei, potrivit bilanţuluifinanciar publicat pe site-ului Ministerului de Finanţe.

SC Caţavencu SA, societatea care editează publicaţiaAcademia Caţavencu, face parte din grupul Realitatea - Caţavencu,controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

În 3 martie, Mircea Toma, unul dintre fondatorii AcademieiCaţavencu, declara, pentru MEDIAFAX, că 20-25 dintrepersoanele care lucrau la publicaţie au decis să părăsească ziarulşi, împreună, vor realiza "un Caţavencu alternativ", un săptămânalde satiră politică, care va apărea print şi online. Grupul dejurnalişti a lansat, miercuri, revista Kamikaze, într-un tiraj de60.000 de exemplare.

La Academia Caţavencu au rămas, dintre fondatorii ziarului, DoruBuşcu, Ioan T. Morar şi Eugen Istodor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici