Trinitas TV, retransmis în reţeaua RCS&RDS

Televiziunea Trinitas TV, deţinută de Patriarhia Română, este retransmisă începând de joi, la nivel naţional, în reţeaua de cablu RCS&RDS.

625 afișări
Imaginea articolului Trinitas TV, retransmis în reţeaua RCS&RDS

Patriarhia Română (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, televiziunea Trinitas TV va putea fi recepţionată de aproximativ 75% din publicul potenţial de televiziune din România.

În plus, postul Trinitas TV poate fi recepţionat, din luna februarie, şi pe platformele digitale de tip Direct to Home (DTH) Digi TV, operată de RCS&RDS, Dolce, deţinută de Romtelecom, şi Boom TV - DTH Television Group. Totodată, televiziunea este retransmisă şi de mai multe reţele de cablu tv de dimensiuni medii şi mici din ţară.

În 2007, compania RCS&RDS avea 1,15 milioane de clienţi pentru serviciile de teviziune prin cablu. Digi TV se apropie în prezent de un milion de abonaţi, Dolce are 500.000 de abonaţi, iar Boom TV- aproximativ 100.000 de abonaţi.

Trinitas TV emite prin intermediul satelitului AMOS 2 (frecvenţa de recepţie 11649,750 MHz).

Televiziunea Patriarhiei Române a început să emită în data de 27 octombrie 2007, la iniţiativa Patriarhului Daniel.

Grila de programe a postului acoperă 16 ore pe zi, între orele 09.00-01.00. Televiziunea difuzează programe religioase, programe educative şi culturale, filme şi divertisment, circa 80% din emisiunile de pe post fiind producţii proprii.

Trinitas TV face parte din trustul Basilica al Patriarhiei Române, alături de Radio Trinitas, Ziarul Lumina şi Biroul de Presă şi Comunicaţii.

Primul demers pentru includerea televiziunii Patriarhiei Române în pachetele de bază ale marilor companii de cablu a fost făcut pe 15 ianuarie, când reprezentanţii Trinitas TV au cerut, printr-o adresă, sprijinul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) în soluţionarea acestei probleme.

CNA şi Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu au transmis, pe 22 ianuarie, o scrisoare de recomandare către toţi operatorii de cablu, recomandând includerea Trinitas TV în pachetele de bază ale acestora.

Membrii CNA au invocat necesitatea retransmisiei programelor postului Trinitas TV (prin cablu sau platforme digitale), în contextul violenţei prezente în emisiunile TV. "Trebuie să poţi, ca telespectator, să ai o alternativă, să te poţi orienta către altceva, în contextul violenţei de la televizor. Dacă facem împreună această recomadare, poate avea mai multă putere", a afirmat, în cadrul şedinţei CNA din 22 ianuarie, Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici