Trupa Genesis se reuneşte pentru un turneu în Marea Britanie, la 13 ani de la ultimul lor spectacol

Trupa Genesis se reuneşte pentru un turneu în Marea Britanie la 13 ani de la ultimul lor spectacol, anunţă Smart Radio păstrând un loc special pentru muzica trupei britanice.

115 afișări
Imaginea articolului Trupa Genesis se reuneşte pentru un turneu în Marea Britanie, la 13 ani de la ultimul lor spectacol

Sursa: Profimedia Images

Phil Collins, Mike Rutherford şi Tony Banks au programat concerte în lunile noiembrie şi decembrie. Muzicienii au anunţat că alături de ei va fi pe scenă fiul lui Phil Collins, Nicholas. Trupa britanică Genesis a programat nu mai puţin de 10 spectacole pentru ultimele două luni ale anului.

”E o sonoritate Genesis pe care încă o mai avem aici”, a spus chitaristul Mike Rutherford. “Mi-a fost dor, e bine să cânţi din nou”, arată muzicianul.

Turneul ”Last Domino” a fost anunţat la emisiunea matinală de la BBC Radio 2. Rutherford a explicat: “E un sentiment minunat. Pare momentul potrivit. Abia aşteptăm să cântăm. Mulţi dintre contemporanii noştri au cântat mult- noi nu am avut decât două spectacole în Marea Britanie în ultimii 28 de ani”.

Muzicienii au anunţat că fiul lui Phil Collins, Nicholas, în vârstă de 18 ani, va fi bateristul trupei în concerte. ”Cântă ca mine şi are aceeaşi atitudine”, spune Collins.

De la înfiinţarea sa, în 1967, trupa Genesis a vândut aproape 130 de milioane de albume şi a susţinut 1.400 de concerte. La început trupa s-a înscris în linia rock-ului progresiv, revendicând influenţe diverse precum Led Zeppelin, Frank Zappa şi The Beatles. Cântecele au devenit mai melodioase după ce Phil Collins a devenit toboşarul trupei, în 1970, şi apoi solist, în locul lui Peter Gabriel, în 1975, dar acest lucru nu a diminuat succesul mondial al grupului muzical. Phil Collins a părăsit la rândul lui grupul Genesis în 1996, pentru a-şi construi o carieră solo de excepţie.

Piesele Genesis aud la Smart Radio. Playlistul Smart Radio se poate accesa aici: https://www.smartradio.ro/radio/radio/

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici