Trupul neînsufleţit al lui Iurie Darie a fost depus la Teatrul de Comedie, pentru un ultim omagiu

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie - decedat vineri seară, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă - a fost depus, sâmbătă, în jurul orei 16.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti, unde prietenii şi admiratorii îi pot aduce un ultim omagiu.

891 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al lui Iurie Darie a fost depus la Teatrul de Comedie, pentru un ultim omagiu

Trupul neînsufleţit al lui Iurie Darie a fost depus la Teatrul de Comedie, pentru un ultim omagiu (Imagine: Emil Badea - MediafaxFoto)

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie a fost depus în foaierul Teatrului de Comedie, unde pe fundal se poate auzi muzică corală. Pereţii foaierului sunt acoperiţi cu fotografii din spectacolele în care a jucat Iurie Darie - "Don Juan", "Umbra", "Ciripit de păsărele", "Fata Morgana" etc. -, iar sicriul este înconjurat de multe flori, în special crizanteme.

Coroane de flori au fost depuse din partea fiului actorului, regizorul Alexandru Darie, care este directorul Teatrului Bulandra, din partea colegilor de la Teatrul de Comedie, unde a jucat regretatul artist, din partea actorului Victor Rebengiuc şi din partea senatorului Marius Marinescu.

Soţia actorului, Anca Pandrea, a sosit în jurul orei 17.20 şi s-a aşezat lângă sicriu - care este deschis -, mângâindu-l pe artist pe frunte şi spunând cuvinte drăgăstoase. În jurul orei 17.30 a venit şi fiul actorului, Ducu Darie.

Până la ora difuzării acestei ştiri, au venit să-şi aducă un ultim omagiu, printre alţii, actriţele Emilia Popescu, Monica Ghiuţă, actorul Marius Florea Vizante, senatorul Marius Marinescu, regizorul Gelu Colceag. De asemenea, câteva zeci de admiratori au venit să-l vadă pentru ultima oară pe regretatul actor.

În jurul orei 18.00 a început o slujbă religioasă, oficiată de doi preoţi şi care a durat aproape o jumătate de oră.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie va rămâne peste noapte în Sala Studio a Teatrului de Comedie. Duminică, în jurul orei 13.00, cortegiul funerar va pleca spre cimitirul Sfânta Vineri din Capitală, la capela căruia va fi oficiată slujba de înmormântare, în jurul orei 14.00.

Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici