Tudor Giurgiu a încheiat filmările la "Despre oameni şi melci". Premiera va avea loc anul viitor

Regizorul Tudor Giurgiu a încheiat, săptămâna trecută, filmările pentru cel de-al doilea lungmetraj de ficţiune al său, "Despre oameni şi melci", care îi are în distribuţie, printre alţii, pe Andi Vasluianu şi Monica Bârlădeanu.

230 afișări
Imaginea articolului Tudor Giurgiu a încheiat filmările la "Despre oameni şi melci". Premiera va avea loc anul viitor

Tudor Giurgiu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Filmările pentru "Despre oameni şi melci" au început pe 26 august şi s-au încheiat pe 27 septembrie.

"Despre oameni şi melci" (titlu în lucru) este o coproducţie România/ Franţa, după un scenariu semnat de Ionuţ Teianu. Filmul relatează povestea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România de la începutul anilor '90. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Filmările au avut loc în diverse spaţii din Bucureşti, Călăraşi, Amara, Târgovişte, Breaza şi Ploieşti şi s-au desfăşurat pe parcursul a şase săptămâni.

Din distribuţie fac parte: Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Jean Francois Stevenin, Robinson Stevenin, Ion Besoiu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă, Alina Berzunţeanu, Puya.

Filmul va fi distribuit în România de Transilvania Film, iar premiera va avea loc în vara anului viitor.

Proiectul a obţinut cea mai mare finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) în sesiunea din vara anului trecut şi beneficiază de susţinere financiară atât din partea Eurimages, cât şi a programului MEDIA al Uniunii Europene. În plus, South Eastern Cinema Network (SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului. TVR şi HBO România au contribuit, de asemenea, la procesul de finanţare.

Producţia are un agent de vânzări internaţional, compania franceză Elle Driver, care l-a achiziţionat încă din faza de scenariu. Filmul este produs de Libra Film (România) şi Agat Films(Franţa), iar producătorii sunt Oana Giurgiu, Tudor Giurgiu şi Patrick Sobelman. Vivi Drăgan Vasile este directorul de imagine al filmului.

"Despre oameni şi melci" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, după "Legături bolnăvicioase" (2006). Giurgiu a mai regizat documentarele "Me sem baxtalo?" (2008) şi "Nunţi, muzici şi casete video" (2008). De asemenea, acesta semnează regia unor scurtmetraje precum "Popcorn Story" (2001) şi "Superman, Spiderman sau Batman" (2011).

Tudor Giurgiu este preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se desfăşoară în fiecare vară la Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici