Tudor Giurgiu cere Centrului Naţional al Cinematografiei să susţină financiar festivalul Anonimul

Tudor Giurgiu a cerut Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), sâmbătă, în cadrul Galei TIFF de la Cluj-Napoca, să susţină financiar festivalul de film Anonimul, care nu a obţinut anul acesta finanţare din partea instituţiei.

48 afișări
Imaginea articolului Tudor Giurgiu cere Centrului Naţional al Cinematografiei să susţină financiar festivalul Anonimul

Tudor Giurgiu cere Centrului Naţional al Cinematografiei să susţină financiar festivalul Anonimul (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Există în această sală câţiva oameni care puteau să-şi folosească banii în cu totul alte scopuri decât să facă filme", a declarat preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, referindu-se printre alţii şi la Sorin Marin, omul de afaceri din spatele Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul.

"Este un loc unde poţi să vezi film de bună calitate", a spus Tudor Giurgiu, referindu-se la festivalul Anonimul, care se desfăşoară în mod tradiţional, în august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

În acest context, Tudor Giurgiu a făcut apel la CNC să susţină financiar festivalul Anonimul. "Fac un apel pe această cale la CNC. De curând s-au judecat nişte finanţări şi din păcate acest festival nu a primit niciun ban pentru ediţia din acest an (...) Cred că e un lucru care merită să fie ajutat. Cred că nu sunt multe festivaluri care au nivel ridicat de competiţie", a spus Giurgiu, enumerând festivalurile TIFF, NexT, Anim'est, Astra şi Anonimul.

Tudor Giurgiu a precizat că este "o chestiune de solidaritate" să solicite CNC acest lucru, precizând că "politica e una", iar susţinerea unui festival important al României este un alt lucru. "Cred, domnilor, că s-a făcut o greşeală", a mai spus Giurgiu, adresându-se CNC. La Gala TIFF, care se desfăşoară în aceste momente la Cluj, este prezent Eugen Şerbănescu, directorul general al CNC.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) are loc între 28 mai şi 6 iunie, la Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici