Tudor Giurgiu: "Morgen" este filmul care mi-a plăcut cel mai mult dintre cele de anul trecut

Regizorul şi producătorul Tudor Giurgiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că "Morgen" de Marian Crişan este filmul care i-a plăcut cel mai mult dintre cele de anul trecut şi consideră că desemnarea acestuia ca propunere a României la premiile Oscar 2012 este "o decizie inteligentă".

140 afișări
Imaginea articolului Tudor Giurgiu: "Morgen" este filmul care mi-a plăcut cel mai mult dintre cele de anul trecut

Tudor Giurgiu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Tudor Giurgiu a spus că se bucură foarte mult că lungmetrajul "Morgen" de Marian Crişan este propunerea României la Oscar, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", pentru ediţia din 2012 a acestor distincţii, filmul având şanse să fie remarcat la nivel internaţional.

"Cred că este o decizie inteligentă. Este filmul care mi-a plăcut cel mai mult dintre cele de anul trecut", a spus Tudor Giurgiu.

Întrebat dacă crede că filmul "Morgan" are şanse să câştige Oscarul la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", Tudor Giurgiu a spus: "Nu ăsta este ţelul suprem. Important este că va fi luat în calcul".

"Acolo este o întreagă politică. Nu filmele cele mai bune au şanse, ci cele care-şi permit să cheltuie bugete de sute de mii de dolari pentru promovare şi cele care sunt politically corect", a mai spus Tudor Giurgiu.

Lungmetrajul "Morgen" de Marian Crişan este propunerea României la premiul Oscar, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", pentru gala care va avea loc în 2012, au anunţat joi reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici