Turcia a majorat amenda record pentru Dogan, proprietarul postului TV Kanal D

Amenda record aplicată de autorităţile turce grupului Dogan, proprietarul postului de televiziune Kanal D, a fost majorată de la 2,5 miliarde de dolari la 3,22 miliarde de dolari, au anunţat, luni oficiali ai trustului media.

179 afișări
Imaginea articolului Turcia a majorat amenda record pentru Dogan, proprietarul postului TV Kanal D

Turcia a majorat amenda record pentru Dogan, proprietarul postului TV Kanal D

Amenda iniţială, de 2,5 miliarde de dolari, a fost anunţată la 8 septembrie.

Potrivit declaraţiei unui oficial al grupului, sub protecţia anonimatului, majorarea amenzii cu 29% reprezintă calcularea dobânzilor şi penalităţilor pentru neregularităţile fiscale reclamate de statul turc la divizia de publicaţii scrise ale grupului în perioada 2005-2007.

Suma ar putea fi majorată din nou în urma unor noi amânări ale plăţii, a adăugat sursa.

Dogan Yayin, care controlează jumătate din piaţa media din Turcia, a acuzat guvernul turc că acţiunile îndreptate împotriva grupului au la bază abordarea critică la adresa guvernului şi a partidului islamist al premierului. Guvernul a negat această variantă.

Comisia Europeană a anunţat, în septembrie, că amenda ameninţă libertatea presei din Turcia şi ar putea afecta procesul de aderare al ţării la Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici