VIDEO  Turla Notre Dame din Paris se ridică din cenuşa incendiului din 2019: imaginile renaşterii a catedralei-simbol

Turla Notre Dame din Paris se ridică din cenuşa incendiului din 2019: imaginile renaşterii a catedralei-simbol

301 afișări
Imaginea articolului Turla Notre Dame din Paris se ridică din cenuşa incendiului din 2019: imaginile renaşterii a catedralei-simbol

Muncitorii robotesc pe o schelă înaltă instalând structura noii turle. Structura emblematică s-a prăbuşit în 2019, în timpul incendiului care a devastat unul dintre cele mai vizitate monumente ale Franţei.

Noua versiune a turlei, din lemn de stejar, a fost concepută pentru a fi o copie identică a celei anterioare, iar structura sa ar trebui finalizată până la sfârşitul lunii decembrie, a declarat organismul responsabil cu renovarea catedralei.

Noua turlă va rămâne apoi închisă între schele până când vor fi instalate acoperişul de plumb şi ornamentele.

Notre-Dame de Paris, imagine centrală a romanului lui Victor Hugo - „Cocoşatul de la Notre-Dame”, este un sit al patrimoniului mondial UNESCO, unde 13 milioane de vizitatori se înghesuiau în fiecare an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici