TVR a transmis o ofertă RCS&RDS-Antena 1 pentru a cumpăra meciuri din Liga I

TVR a transmis, marţi, o ofertă financiară, în scris, consorţiului format din RCS&RDS - Antena 1 pentru a cumpăra o parte din meciurile din Liga I, a declarat Alexandru Oprea, preşedintele RCS&RDS, miercuri, într-o conferinţă de presă.

40 afișări
Imaginea articolului TVR a transmis o ofertă RCS&RDS-Antena 1 pentru a cumpăra meciuri din Liga I

TVR a transmis o ofertă RCS&RDS-Antena 1 pentru a cumpăra meciuri din Liga I

Alexandru Oprea a participat alături de Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), şi de Jack Mikaloff, directorul general al UPC România, la conferinţa organizată în cadrul Convenţiei pentru Comunicaţii prin Cablu.

"Există o ofertă venită în scris ieri (marţi, n.r.) de la TVR. Nu există alte oferte în momentul de faţă realiste din partea altor televiziuni", a spus Alexandru Oprea.

El a refuzat să dea detalii despre valoarea ofertei, spunând că aceasta urmează să fie discutată în cadrul consorţiului. În plus, Oprea a precizat că, pentru a vinde din meciurile din Liga I, consorţiul va avea în vedere faptul că drepturile pentru Liga I au fost cumpărate la un preţ mult mai mare decât cel din trecut.

Reprezentanţi ai TVR au confirmat pentru MEDIAFAX oferta transmisă în scris consorţiului RCS&RDS-Antena 1, precizând că aceasta vizează cumpărarea unei opţiuni din Liga I şi rezumate ale meciurilor din Campionatul Naţional de Fotbal. Reprezentanţii TVR au spus că valoarea ofertei este "confidenţială", ei refuzând să precizeze ce opţiune a ales Televiziunea Publică.

Pe de altă parte, Jack Mikaloff, directorul general al UPC România, a spus că UPC este interesat să retransmită GSP TV, dar nu în orice condiţii. El a afirmat că, din estimările companiei, doar 10% dintre abonaţi ar fi interesaţi de acest canal de sport. În plus, Mikaloff a precizat că nu este adevărată informaţia potrivit căreia UPC ar fi pierdut 6% share după ce RCS&RDS a difuzat GSP TV.

Alexandru Sassu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat, pe 9 octombrie, că TVR îşi doreşte să cumpere "cea mai de sus opţiune posibilă", consorţiul RCS&RDS-Antena 1 fiind dispus să ofere opţiunile "de la 4 sau 5 în jos", respectiv 6, 7, 8, 9. "Ne convine, depinde de preţ. Sunt mai multe lucruri în discuţie, şi rezumate, şi noi avem meciuri. Vrem opţiuni, rezumate şi ei vor de la noi mai multe lucruri, discuţia este mai mare", a spus la momentul respectiv Alexandru Sassu.

La întrebarea "Ce vor cei de la RCS&RDS-Antena 1 de la TVR?", Alexandru Sassu a spus "rezumate, sunt mai multe lucruri".

Negocierile dintre RCS&RDS-Antena 1 şi TVR au debutat după ce Dan Matiescu, directorul general Antena 1, şi Alexandru Oprea, preşedintele RCS&RDS, au organizat o conferinţă de presă (24 septembrie) şi au participat la şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (25 septembrie), pentru a prezenta situaţia privind transmisia meciurilor din Liga I.

La şedinţa CNA, Dan Matiescu le-a spus membrilor Consiliului că nu a reuşit să "relaxeze" prevederile contractuale cu Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), aşa cum promisese că va încerca. Motivul este acela că, în cazul modificării unor clauze contractuale, ceilalţi participanţi la licitaţia pentru achiziţionarea drepturilor pentru meciurilor din Liga I ar putea contesta licitaţia.

În aceste condiţii, Matiescu a precizat că RCS&RDS-Antena 1 este foarte aproape de semnarea unui contract cu operatorul de telefonie mobilă Orange, astfel încât meciurile din Liga I să fie disponibile pe telefonul mobil.

"Am reuşit, în schimb, să discutăm foarte, foarte serios cu operatorul de telefonie mobilă Orange, care este dispus şi transmită în direct toate meciurile de fotbal din Liga I. Ne găsim în faza de stabilire a detaliilor contractuale (...) Toţi abonaţii Orange, teroretic, vor avea posibilitatea de a vedea, de a urmări în direct imagini de pe telefonul lor mobil", a spus Dan Matiescu, precizând că şansele de a semna contractul cu Orange sunt "foarte mari".

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici