Twitter va impune restricţii pentru a opri fenomenul falselor celebrităţi

Site-ul de micro-blogging Twitter va impune reguli stricte pentru a opri fenomenul conturilor de false celebrităţi, după ce a fost dat în judecată în America, informează Daily Mail.

49 afișări
Imaginea articolului Twitter va impune restricţii pentru a opri fenomenul falselor celebrităţi

Twitter va impune restricţii pentru a opri fenomenul falselor celebrităţi

Mii de celebrităţi, printre care Britney Spears, Dalai Lama şi chiar Regina Marii Britanii, au căzut victimă impostorilor din mediul digital.

Twitter a decis să ia aceste măsuri de securitate după ce Tony La Russa, antrenorul unei echipe de baseball, a dat în judecată reţeaua de socializare din cauza unui cont fals cu numele său. Postările făcute în numele său pretindeau că scot la iveală informaţii legate de moartea a doi dintre jucătorii din echipa sa.

Compania testează în prezent un nou sistem prin care va putea garanta utilizatorilor identificarea site-urilor de personalităţi. Până acum, Twitter a avut politici destul de tolerante legate de impostorii de celebrităţi, atâta timp cât aceştia nu pretindeau că mesajele postate erau autentice.

Printre cele mai populare conturi false de celebrităţi se numără cel al actorului Ewan McGregor, care are peste 20.000 de followeri, sau cel al lui William Shatner din Star Trek, care are 116.000 de vizitatori.

Un cont fals făcut în numele lui George W. Bush a fost vizitat de 1.100 de persoane.

Multe dintre aceste conturi sunt folosite pentru direct marketing şi pentru a obţine venituri din promovare, cred experţii.

În general, reţelele de socializare închid conturile false problematice dacă există suspiciuni de fraudă. Twitter nu poate însă identifica impostorii pentru că nici o dovadă a identităţii nu este cerută utilizatorilor la înregistrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici