Un apartament din Tel-Aviv ar putea ascunde lucuri necunoscute din viaţa lui Kafka

Un apartament din Tel-Aviv ar putea ascunde documente până acum necunoscute, susceptibile a face lumină asupra unor aspecte necunoscute din viaţa scriitorului evreu născut la Praga Franz Kafka, mort în urmă cu 84 de ani, relatează AFP, citând cotidianul israelian Haaretz.

41 afișări
Imaginea articolului Un apartament din Tel-Aviv ar putea ascunde lucuri necunoscute din viaţa lui Kafka

Un apartament din Tel-Aviv ar putea ascunde lucuri necunoscute din viaţa lui Kafka (Imagine: Mediafax/AFP)

Într-un articol care va fi publicat luni, Haaretz afirmă că aceste documente au fost date de Kafka (1883-1924) prietenului său Max Brod, editorul operei sale în Palestina sub mandat britanic.

După moartea lui Max Brod, în 1968, secretara sa Esther Hoffe a moştenit aceste documente şi le-a interzis cercetătorilor accesul la ele. Cu toate acestea, ea a vândut unele dintre ele, în timp ce altele au fost transferate în seifuri bancare din Elveţia.

De asemenea, potrivit Haaretz, după decesul recent al lui Hoffe, care trăia la Tel-Aviv, cele două fiice ale sale au moştenit aceste documente care vor trezi un mare interes, mai ales după ce, joi, a fost celebrată împlinirea a 125 de ani de la naşterea autorului romanelor "Metamorfoza", "Procesul" şi "Castelul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici