Un centru cultural rus va fi inaugurat, în octombrie, în cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj

Un centru cultural rus va fi inaugurat, în luna octombrie a acestui an, în cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, acesta urmând să aibă ca obiective popularizarea limbii, a literaturii şi a artei ruse şi sprijinirea profesorilor, studenţilor şi a celor interesaţi să înveţe rusa.

48 afișări

"Universitatea «Babeş-Bolyai», reprezentată de rectorul Andrei Marga, a semnat acordul-cadru de colaborare cu Fundaţia «Lumea Rusă» din Moscova, mandatată de autorităţile Rusiei şi reprezentată prin directorul Vyacheslav Alekseevich Nikonov, cu scopul înfiinţării Centrului Cultural Rus în cadrul UBB. Printre obiectivele centrului se numără popularizarea limbii, literaturii şi artei ruse, sprijinirea profesorilor, doctoranzilor, studenţilor şi a celor interesaţi de învăţarea limbii ruse, lărgirea contactelor culturale, educaţionale şi ştiinţifice, precum şi a schimburilor intrauniversitare", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de UBB Cluj şi citat de corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii UBB au precizat că inaugurarea Centrului Cultural Rus va avea loc la începutul lunii octombrie, după sosirea echipamentelor şi a materialelor alocate de partea rusă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici