Un desen de Andy Warhol, scos la licitaţie pe eBay, pentru aproape 2 milioane de dolari - FOTO

Un desen de Andy Warhol, supranumit "părintele" curentului pop-art, a fost scos la licitaţie pe eBay, pentru o sumă de aproape 2 milioane de dolari.

228 afișări
Imaginea articolului Un desen de Andy Warhol, scos la licitaţie pe eBay, pentru aproape 2 milioane de dolari - FOTO

Andy Warhol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Desenul îi aparţine lui Andy Fields, în vârstă de 49 de ani, care l-a cumpărat pentru o sumă de mai puţin de 5 dolari, fără ca, la momentul respectiv, să se fi ştiut faptul că schiţa este una din lucrările necunoscute ale lui Andy Warhol, informează huffingtonpost.com.

Însă acum desenul - despre care se crede că ar fi fost realizat de Warhol pe vremea când acesta avea 10 sau 11 ani - a fost scos la vânzare pe eBay pentru suma de 1,9 milioane de dolari.

Opera de artă, realizată în creion şi cărbune, este datată în anii 1930 şi prezintă portretul artistului american Rudy Vallee.

Desenul va fi vândut prin intermediului site-ului eBay, întrucât lucrarea nu a fost niciodată autentificată de Warhol Authentication Board, fostul comitet care era responsabil de autentificarea operelor lui Warhol. Însă acest comitet nu a reuşit, înainte să fie desfiinţat, să strângă suficiente dovezi care să demonstreze i-ar aparţine lui Warhol. Astfel, Andy Fields a fost nevoit să apeleze la alţi profesionişti din domeniul artei pentru a demonstra că desenul este unul autentic.

"Au consultat specialişti de la casele de licitaţii Sotheby's şi Bonhams care sunt convinşi că desenul este unul autentic, fără nicio urmă de îndoială", a scris Fields în prezentarea desenului postată pe site-ul eBay.

Cei interesaţi pot licita pentru desenul de Andy Warhol pe eBay până pe 7 august.

Andy Warhol a fost un exponent de marcă al mişcării pop art, a cărei înflorire s-a petrecut în anii '60, şi a devenit celebru cu imaginile actriţei Marilyn Monroe şi reclamele pentru cutiile de supă Campbell. Artistul a încetat din viaţă în 1987, la vârsta de 58 de ani, în urma unor complicaţii apărute după ce a fost supus unei operaţii de eliminare a unor calculi biliari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici