Un documentar despre caravana "4,3,2", proiectat la CJI

Documentarul realizat de Sorin Avram despre caravana cinematografică care a proiectat filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" în cincisprezece oraşe din România, va fi prezentat luni, la Centrul pentru Jurnalism Independent, anunţă CJI.

2 afișări
Imaginea articolului Un documentar despre caravana "4,3,2", proiectat la CJI

Un documentar despre caravana "4,3,2", proiectat la CJI

Filmul de 26 de minute, "O lună cu 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", realizat de Sorin Avram şi produs de Voodoo Films, are ca subiect caravana cinematografică organizată pentru difuzarea "4,3,2" în cincisprezece oraşe din România, în care nu mai există cinematografe.

Proiecţia va fi urmată de o dezbatere despre situaţia distribuţiei de film în România în contextul recentelor succese externe ale noului val al cinematografiei româneşti la care vor participa, alături de Cristian Mungiu şi Sorin Avram, distribuitori, producători şi cineaşti români şi străini.

Întâlnirea se înscrie în cadrul programului derulat de CJI pentru sprijinirea documentarului românesc.

După 31 de zile şi aproape 3.200 de km parcurşi, aproape 18.000 de oameni au putut să vadă filmul lui Cristian Mungiu, în condiţii reale de cinematograf, datorită caravanei "4,3,2", un proiect realizat de către regizor şi de echipa de producţie, menit să reînvie cultura cinematografică.

Caravana "4,3,2" a trecut prin Tulcea, Brăila, Galaţi, Focşani, Bârlad, Vaslui, Roman, Satu Mare, Zalău, Miercurea-Ciuc, Petroşani, Reşiţa, Drobeta Turnu Severin, Călăraşi şi Constanţa. Echipa a prezentat filmul, câte două zile în fiecare oraş, timp în care au avut loc patru proiecţii pe peliculă de 35 de mm, cu ajutorul unui echipament tehnic adus din Germania, acelaşi de la premiera din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici