Un documentar despre coregrafa Sasha Waltz, la CNDB (Galerie Foto şi Video)

"Grădina plăcerilor", un documentar despre coregrafa Sasha Waltz, va fi proiectat miercuri, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB), în cadrul unei serii de evenimente menite să prezinte artiştii invitaţi la ediţia din 2009 a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), informează organizatorii.

45 afișări
Imaginea articolului Un documentar despre coregrafa Sasha Waltz, la CNDB (Galerie Foto şi Video)

Coregrafa Sasha Waltz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Documentarul despre marea coregrafă Sasha Waltz este regizat de Brigitte Kramer. Proiecţia va fi prezentată de Vava Ştefănescu, directorul artistic CNDB, şi Cristina Modreanu, director artistic al Festivalului Naţional de Teatru.

"După experienţa de anul trecut, am înţeles că publicul trebuie să afle cât mai din timp ce va conţine programul FNT. Chiar dacă festivalul are loc abia în noiembrie, numele cu care noi ne aflăm în negocieri pentru venirea la Bucureşti trebuie să fie deja cunoscute spectatorilor, mai ales că e vorba despre creatori care vin pentru prima dată în România", a declarat Cristina Modreanu, selecţioner unic FNT.

"Filmul «Grădina Plăcerilor» este o ocazie excelentă pentru publicul românesc de a se familiariza cu munca uneia dintre puţinele coregrafe care a dat o faţă teatrală dansului, fiind premiată în 2008 cu Premiul Europa - «Noi realităţi teatrale» pentru creaţia ei", a mai precizat Cristina Modreanu.

"Sperăm că Sasha Waltz va fi prezentă la Bucureşti la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru şi vrem să afle cât mai multă lume cine este ea şi cum a contribuit la rafinarea formelor de teatru-dans", a adăugat selecţionerul unic FNT.

Intrarea la proiecţia de la CNDB este liberă.

Sasha Waltz a fondat împreună cu Jochen Sandig, în 1993, o companie de dans neconvenţională: Sasha Waltz & Guests, în care au lucrat, pe parcursul timpului, peste 150 de dansatori din 25 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici