Un fan al Guns N 'Roses este acuzat că a publicat ilegal pe internet 97 de piese încă nelansate ale trupei

Un fan al trupei Guns N 'Roses este acuzat că a publicat ilegal pe internet 97 de piese încă nelansate ale grupului american, înregistrate între anii 2000 şi 2001, pe care le-ar fi cumpărat cu 15.000 de dolari la o licitaţie de pe site-ul eBay, potrivit dailymail.co.uk.

61 afișări
Imaginea articolului Un fan al Guns N 'Roses este acuzat că a publicat ilegal pe internet 97 de piese încă nelansate ale trupei

Un fan al Guns N 'Roses este acuzat că a publicat ilegal pe internet 97 de piese încă nelansate ale trupei

Universal Music Group, casa de discuri a trupei Guns N 'Roses, l-a acţionat în judecată pe Rick Dunsford, susţinând că fanul grupului se află în spatele publicării ilegale online a 97 de piese, înregistrate între nii 2000 şi 2001, care nu au fost niciodată lansate.

Dunsford a obţinut iniţial materialele muzicale de la Tom Zutaut, managerul artistic al trupei, care a vândut conţinutul unui hardisk pe platforma de licitaţii eBay.

"Este extrem de dezamăgitor, trist şi nefericit faptul că un membru al echipei care a participat la înregistrarea melodiilor a găsit oportun să scoată la licitaţie materiale inedite", a declarat actualul manager al trupei.

Experţii antipiraterie ai Universal Music Group au încercat să blocheze distribuirea melodiilor oferindu-i lui Dunsford suma de 15.000 de dolari, în schimbul unităţii de stocare pe care el o cumpărase cu aceeaşi sumă. El ar fi fost de acord cu propunerea, iar, la numai o lună după ce a acceptat plata, ar fi orchestrat scurgerea pe internet a materialului, acuzaţii pe care acesta le neagă.

Ca urmare a incidentului, reprezentanţii Universal Music Group i-au trimis lui Dunsford o scrisoare prin care îl înştiinţează că i se va interzice să participe la concertele Guns N 'Roses.

Se pare că Rick este un fan înfocat al trupei, botezându-şi fiul cu numele Axl, după solistul Alx Rose, şi având semnăturile membrilor trupei tatuate pe braţ.

Guns N' Roses este o trupă hard rock americană, formată în Los Angeles în anul 1985. Grupul a devenit celebru în 1987, cu albumul de debut "Appetite For Destruction" şi a rămas cunoscut pentru piese precum "Welcome to the Jungle", "Sweet Child o' Mine", "Paradise City" şi "November Rain". În anii 1990, activitatea formaţiei a fost afectată de plecările a doi dintre membrii originali: chitaristul Slash a părăsit trupa în 1996, iar basistul Duff McKagan a plecat în 1997.

Formula originală Guns N' Roses s-a reunit în anul 2016, când solistul Axl Rose, chitaristul Slash şi basistul Duff McKagan au organizat turneul "Not In This Lifetime...". Turneul, care a început în aprilie 2016 şi s-a încheiat în noiembrie 2019, a devenit a treia serie de concerte cu cele mai mari încasări din toate timpurile - 584,2 milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici