Un festival de teatru va fi organizat în livada unui sat din judeţul Timiş. Accesul publicului este gratuit

  • Un festival de teatru se va desfăşura în livada din centrul satului Livezi din judeţul Timiş.
  • Evenimentul va fi organizat în weekend de o companie independentă de teatru.
268 afișări
Imaginea articolului Un festival de teatru va fi organizat în livada unui sat din judeţul Timiş. Accesul publicului este gratuit

Un festival de teatru va fi organizat în livada unui sat din judeţul Timiş. Accesul publicului este gratuit

A doua ediţie a unicului festival de teatru din istoria satului Livezile îl aduce în livadă pe Dostoievski, anunţă organizatorii de la compania independentă Arte-Factum.

Evenimentul se va desfăşura sâmbătă şi duminică, în livada din centrul localităţii aflate la 58 de kilometri de Timişoara.

Organizatorii spun că în comunitate se găsesc reţele de apă şi de internet de mare viteză, dar nu şi o bibliotecă publică sau o sală de cinemă. De asemenea, în sat se află unicul Muzeu-atelier de etnosculptură.

Locul a fost ales deoarece cei mai mulţi localnici nu au fost niciodată la teatru.

„Festivalul din Livadă este un eveniment teatral de regenerare rurală prin intermediul culturii independente. El este destinat unei comunităţi al cărei acces la fenomenul teatral profesionist este tangent la 0 şi a cărei viaţă culturală este lipsită de constanţă şi de diversitate”, a explicat regizorul Levente Kocsárdi.

În programul evenimentului sunt un spectacol inspirat de romanul „Crimă şi pedeapsă ”de F.M. Dostoievski, vernisajul unei expoziţii la Muzeul-Atelier de Etnosculptură şi un recital la flaut.

Accesul publicului la festival este gratuit, pe baza rezervărilor, în limita locurilor, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie stabilite în timpul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici