Un nou documentar despre Led Zeppelin marchează jumătate de secol de la înfiinţarea trupei

Un nou documentar despre trupa britanică Led Zeppelin va fi lansat pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea grupului, relatează nme.com.

189 afișări
Imaginea articolului Un nou documentar despre Led Zeppelin marchează jumătate de secol de la înfiinţarea trupei

Un nou documentar despre Led Zeppelin marchează jumătate de secol de la înfiinţarea trupei

Producţia va fi regizată de Bernard MacMahon. Acesta este cunoscut pentru seria de documentare "American Epic", care are ca subiect primele înregistrări folk din Statele Unite ale Americii în anii 1920 şi impactul lor cultural, social şi tehnologic pentru America de Nord şi restul lumii.

Proiectul, care nu are încă un titlu, se va concentra asupra începuturilor trupei. Acesta va culmina cu anul 1970, definitoriu pentru ascensiunea formaţiei. Atunci, al doilea material al lor, "Led Zeppelin II", a detronat albumul "Abbey Road", al grupului The Beatles, din fruntea topurilor americane.

Documentarul va include interviuri noi cu cei trei componenţi rămaşi în viaţă: solistul Robert Plant, chitaristul Jimmy Page şi muzicianul John Paul Jones, care a fost responsabil cu partiturile pentru bass şi claviaturi. Surse apropiate producţiei spun că vor fi folosite şi filmări cu regretatul baterist John Bonham, care nu au mai fost văzute până acum.

"Când am văzut tot ceea ce a făcut Bernard - atât din punct de vedere vizual, cât şi sonor - cu «American Epic», am ştiut că el va fi calificat să ne spună povestea", a declarat Page.

Acesta va fi primul documentar despre istoria trupei realizat cu participarea membrilor.

Proiectul vine în contextul în care admiratorii grupului speră că acesta va susţine spectacole cu ocazia aniversării de 50 de ani. Ele vin în ciuda faptului că atât Robert Plant, cât şi Jimmy Page, nu au susţinut ideea unei reveniri.

Formaţia s-a mai reunit în 1995, cu ocazia introducerii în Rock'n'Roll Hall of Fame şi în 2007, pe O2 Arena în Londra, într-un concert susţinut în memoria lui Ahmet Ertegun, regretatul cofondator al casei de discuri Atlantic Records, care s-a ocupat de formaţie de la înfiinţare. La ultimul spectacol, partitura pentru tobe a fost asigurată de Jason Bonham, fiul lui John Bonham.

Led Zeppelin, înfiinţat în 1968, este considerat unul dintre cele mai inovatoare şi influente grupuri muzicale din secolul al XX-lea. Trupa Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului bateristului John Bonham. Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără piese precum "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici