Un scurtmetraj de Adrian Sitaru, premiat la Sarajevo

Filmul "Valuri" de Adrian Sitaru a obţinut, sâmbătă seara, premiul pentru cel mai bun scurmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Sarajevo, ce s-a desfăşurat între 17 şi 25 august, conform site-ului oficial al evenimentului.

3 afișări
Imaginea articolului Un scurtmetraj de Adrian Sitaru, premiat la Sarajevo

Un scurtmetraj de Adrian Sitaru, premiat la Sarajevo

O producţie Audio Design Digital Art & Dawis Film, "Valuri" îi are în distribuţie pe Sergiu Costache, Karen Wallet, Bors Roberto, Adrian Titieni, Clara Vodă, Vlad Vodă şi Marcelo Cobzariu.

Povestea se desfăşoară la mare, pe plajă, unde doi oameni sunt puşi în situaţii limită. Un ţigănuş este rugat de o mamă occidentală să aibă grijă de copilul său. Un tată şi soţ plictisit flirtează în mare cu aceeaşi frumoasă străină, încercând să o înveţe să înoate. Însă povestea ia un alt curs atunci când femeia dispare sub valuri.

Scurtmetrajul, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, a obţinut recent şi un Leopard de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno (1-11 august).

La Sarajevo, "Valuri" (16 minute) a avut premiera regională. În competiţia de scurtmetraje s-a mai aflat un film românesc, "A opta zi" de Ciprian Panaite (10 minute).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici