Un spectacol de Radu Beligan şi "Îngeri în America", în stagiunea de toamnă bucureşteană

Un spectacol pus în scenă de Radu Beligan la Teatrul de Comedie, ce va marca 50 de ani de la înfiinţarea instituţiei, dar şi controversatul "Îngeri în America" pus în scenă de Victor Ioan Frunză, la Teatrul Metropolis, se numără printre premierele stagiunii de toamnă în teatrele din Bucureşti.

531 afișări
Imaginea articolului Un spectacol de Radu Beligan şi "Îngeri în America", în stagiunea de toamnă bucureşteană

Radu Beligan (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Premierele de la Metropolis sunt programate în noiembrie, o lună aniversară pentru teatrul de proiecte independente din Bucureşti. Atunci, Victor Ioan Frunză va pune în scenă unul dintre cele mai controversate spectacole de teatru, "Îngeri în America". Textul a fost adaptat şi într-o miniserie HBO devenită celebră, care i-a avut în distribuţie, printre alţii, pe Al Pacino şi Emma Thompson. Pe scena Teatrului Metropolis, personajele vor fi interpretate de Virginia Mirea, George Ivaşcu, Alexandru Ion, Cristiana Răduţă, Sorin Miron, Adrian Nicolae, George Costin şi Nicoleta Hâncu. Spectacolul "Îngeri în America" vorbeşte despre prejudecăţi, crize existenţiale, dar în primul rând despre legătura cu divinitatea.

Totodată, în lucru la Teatrul Metropolis, pentru toamna aceasta, este spectacolul "Toulouse Lautrec", de Horaţiu Mălăele, care îi are în distribuţie pe Iulia Vântur, Vlad Ivanov şi George Ivaşcu.

De asemenea, printre premierele de toamnă ale Teatrului Metropolis se numără spectacolele "Doi pe o bancă", cu Adela Popescu şi Mihai Bendeac în distribuţie, dar şi "Love stories", în care joacă Maia Morgenstern, Mircea Rusu şi Emil Hurezeanu.

Teatrul Bulandra deschide stagiunea la jumătatea lunii octombrie, cu spectacolul "Meşteşugul vieţii", regizat de Felix Alexa, după un text de Hanoh Levin. Din distribuţia spectacolului, care va avea premiera la Sala Izvor, fac parte Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu şi Dan Aştilean.

Acest spectacol se alătură aşa-zisei "Trilogii ruse", formată din spectacolele "Îngropaţi-mă pe după plintă", de Yuri Kordonski, cu Mariana Mihuţ şi Marian Râlea în distribuţie, "Ivanov", de Andrei Şerban, cu Vlad Ivanov în distribuţie, şi "Însemnările unui necunoscut", în regia lui Alexandru Darie.

De asemenea, la Teatrul Bulandra sunt în lucru spectacolele "Prieteni", de Alexandru Tocilescu, din distribuţia căruia fac parte, printre alţii, Vlad Ivanov şi Virgil Ianţu, "D'ale Carnavalului", regizat de Alexandru Darie, şi "Top Girls", în regia lui Alexandru Berceanu.

Printre premierele de toamnă ale Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) se numără "Vizita bătrânei doamne", un spectacol regizat de Aleksander Morfov, care o are pe Maia Morgenstern în rol principal şi va fi jucat la Sala Mare a instituţiei de spectacole, chiar dacă clădirea acesteia este în renovare de câteva luni.

De asemenea, la Teatrul Naţional vor continua reprezentaţiile noului spectacol "Purificare", montat de Alexandru Mâzgăreanu după textul lui Petr Zelenka. În distribuţia spectacolului se regăsesc actorii Adrian Titieni, Lamia Beligan, Medeea Marinescu şi Florentina Ţilea.

Totodată, la Sala Amfiteatru este în repetiţii spectacolul "Omul cu mârţoaga", în regia Ancăi Bradu. În distribuţia acestui spectacol au fost anunţaţi, printre alţii, Monica Davidescu, Andrei Duban şi Gavril Pătru.

La Teatrul Odeon va fi prezentată, la începutul lui octombrie, premiera "Grădinile groazei", un spectacol regizat de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciu, după un text de Daniel Call. Din distribuţie fac parte Marius Stănescu, Ioana Flora, Antoaneta Zaharia şi Marius Damian.

Tot la începutul lui octombrie va avea loc premiera spectacolului "Pentru că pot", regizat de Alexandru Mâzgăreanu după un text al dramaturgului american Arthur Kopit. Din distribuţia spectacolului fac parte Ionel Mihăilescu, Elvira Deatcu, Mihai Smărăndache, Marian Ghenea şi Ion Botinaş. Pe 6 octombrie, la premiera oficială a acestui spectacol este invitat şi dramaturgul Arthur Kopit.

La Sala Mare a Teatrului Odeon este în lucru spectacolul "Când Isadora dansa", al coregrafului Răzvan Mazilu. Din distribuţia spectacolului, care va avea premiera la sfârşitul lui octombrie, fac parte Maia Morgenstern, Mihai Smărăndache, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu, Jeanine Stavărache, Vlad Logigan, Andrei Runcanu şi Monica Petrică.

La Teatrul de Comedie continuă reprezentaţiile spectacolului "Femeia care şi-a pierdut jartierele", de Silviu Purcărete. Din distribuţia spectacolului, care este jucat la complexul Romexpo, fac parte Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Mihaela Teleoacă şi Dorina Chiriac.

Totodată, printre spectacolele în lucru la Teatrul de Comedie se numără "Pescăruşul", regizat de Horaţiu Mălăele, şi o comedie pe care o va monta Radu Beligan pe scena instituţiei de spectacole, care împlineşte 50 de ani de la înfiinţare. Beligan a fost, de altfel, primul director al Teatrului de Comedie.

La Teatrul Mic, în toamnă, reîncep reprezentaţiile spectacolului "Visul unei nopţi de vară", montat de Gelu Colceag după textul lui William Shakespeare, în timp ce la Teatrul Foarte Mic va avea premiera un one woman show cu Valeria Seciu, regizat de Theo Herghelegiu - "SatisFUCKtion".

Unul dintre cele mai aşteptate spectacole ale toamnei la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" este un concert de muzică al big band-ului instituţiei, care aduce în atenţia publicului melodiile din Bucureştiul de altădată, de la sunetele Micului Paris la cântecele mahalalelor.

De asemenea, la Teatrul Nottara, în octombrie, vor fi prezentate spectacolele "Cabinierul", regizat de Marcel Ţop, după un text de Ronald Harwood, şi "Nu vorbiţi cu actorii", regizat de Diana Lupescu după un text de Tom Dudzick. O lună mai târziu, pe scena Teatrului Nottara va fi prezentat spectacolul "Ultimul Don Juan", în regia lui Petre Bokor, după un text de Neil Simon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici